Nyhetsticker

Norwegian inngår nye avtaler om bakketjenester på flere flyplasser

Norwegian inngår nye avtaler om bakketjenester på flere flyplasser i Skandinavia fra 1. april. Selskapet Menzies Aviation, som Norwegian allerede har et utstrakt samarbeid med, skal levere alle bakketjenester på Oslo lufthavn (OSL) og København lufthavn (CPH).

Norwegian har nylig gjennomført en større anbudsrunde for levering av bakketjenester i Norden. Bakketjenester (handling) innebærer blant annet innsjekking av passasjerer, bagasjehåndtering og tjenester i tilknytning til flyet mens det står parkert på flyplassen. Selskapet Menzies Aviation, som Norwegian allerede benytter på en rekke flyplasser i Europa og USA, har fått hele kontrakten på OSL og CPH.

Anbudsrunden har resultert i følgende nye avtaler fra 1. april:

Norge:
Menzies Aviation blir Norwegians nye samarbeidspartner på OSL. Aviator har fått kontraktene på de øvrige flyplassene i Norge med unntak av Alta, Kirkenes og Evenes, hvor samarbeidet med SGH fortsetter.

Danmark:
Menzies Aviation blir Norwegians nye samarbeidspartner på CPH.

Sverige:
Swedavia, som allerede i dag på mindre flyplasser i Sverige leverer tjenester i tilknytning til flyet mens det står parkert på flyplassen, tar også over Norwegians passasjerhåndtering på disse flyplassene (Kiruna, Luleå, Umeå og Visby). I Gøteborg fortsetter Norwegian samarbeidet med Menzies Aviation, mens samarbeidet med Aviator fortsetter i Stockholm og Malmø.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*