Nyhetsticker

Tyrholm & Farstad AS 100 år i 2014

Foto: Tyrholm & Farstad

Den 24. oktober 1914 etablerte dampskibsexpeditør Peter Otto Tyrholm firma Otto Tyrholm i Ålesund, og aktet å drive spedisjon under dette firmaet. Sverre Farstad kom inn i firmaet noen år senere, og i 1946 endret firmaet navn til Tyrholm & Farstad.

Fra å være skipsekspedisjon og agenter for både kyst- og linjefart de første årene, har selskapet utviklet seg til å bli en solid og betydelig spedisjons- og logistikkaktør. I dag leverer selskapet tjenester på bil, flyfrakt, container og sjøfrakt og klarerings og agenttjenester. Videre har Tyrholm & Farstad stor aktivitet på egen terminal i Skutvika i Ålesund, med containerterminal, tørrlager og kjøle- fryselager. I Skutvika håndteres nærmere 40 000 teu i året.

Kundemassen gjenspeiler næringslivet på nordvestlandet, med vekt på fisk og maritim industri. Tyrholm & Farstad er en betydelig aktør på skipning av klippfisk containere, og skiper eksempelvis over 80 % av klippfisken til Brasil.

Selskapet ser positivt på fremtiden, og mener at det er et marked for en mindre privateid aktør i konkurranse med de større globale aktørene. Høy kompetanse, fleksibilitet, personlig kontakt og løsninger for de fleste logistikkbehov er viktige konkurranse fortrinn for Tyrholm & Farstad.

100 års jubileet har blitt markert som seg hør og bør med større arrangement for både kunder og ansatte.

Selskapet er privateid, og eies av familien Farstad i Ålesund.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*