Last ned KvoteAppen før du drar på ferie

Skal du ut på reise? Last ned KvoteAppen før du drar. Da kan du lett sjekke om varene er innenfor kvoten. Dersom du har med deg mer enn kvoten, kan du fortolle varene i appen.

Fortoll alkohol og tobakk raskt og enkelt

Med KvoteAppen kan du fortolle alkohol og tobakk som du har med i tillegg til den toll- og avgiftsfrie kvoten. Du kan betale avgift for varene i appen og passere på grønn sone. Du kan også benytte KvoteAppen før du passerer ubetjente grenseoverganger, enten du ankommer Norge med fly, båt, tog eller bil.

Sjekk om du er innenfor kvotegrensen

Skulle du være usikker på kvoten, har appen i tillegg en kalkulator slik at du kan regne ut om alkoholen og tobakken du bringer med fra reise er innenfor kvoten eller ikke. Er du over kvoten, regner den enkelt ut hva du eventuelt skal betale i avgift.

Når du benytter kvoteAppen kan du også velge å fortolle for én person i tillegg til deg selv. Fortoller du for to, må dere passere grensen sammen.

590 000 nedlastinger

Velger du å laste ned KvoteAppen, er du ikke alene. Siden lanseringen i juni 2016 har 590 000 lastet ned appen. Tolletaten vant også Bedre stat-prisen for appen tidligere i år.  Mange velger å fortolle varer i appen. Hittil i år er det foretatt 24 000 fortollinger mot 12 000 på samme tid i fjor. Til sammen er det fortollet alkohol og tobakk for 6 500 000 kroner i 2018. Det har vært noen få fortollinger opp mot 3000 – 4000 kroner, men de fleste fortoller for mindre beløp. Vi ser også at en del fortoller opp mot maks grense for vin, som er 27 liter.

Det vanligste er fortolling av vin og øl, men også en del snus og skråtobakk.

Når du fortoller alkohol og tobakk på denne måten, må du betale etter faste sats per liter/flaske/stk.

Satsene finner du her

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.