Sturla Henriksen utnevnt til spesialrådgiver for FN

Avtroppende administrerende direktør Sturla Henriksen er fra 1. januar 2018 utnevnt til Special Advisor on Oceans to the UN Global Compact. Han vil i denne rollen bistå FN med å styrke det internasjonale samarbeidet mellom næringsliv og myndigheter for å fremme bærekraftig utvikling av verdenshavene.

– Havene er vårt største og viktigste felleseie og de er kritisk viktige for å nå FNs vedtatte mål om global bærekraftig vekst og velstandsutvikling.  Havenes fremtid er et felles globalt ansvar, og da må næringslivet involveres aktivt og forpliktende i prosessene.  Jeg er svært glad for å bli bedt om å bidra inn i dette arbeidet, sier Sturla Henriksen og legger til: 

 – Jeg mener også at vi fra norsk side har svært mye å bidra med inn i dette arbeidet.  Vi er en av verdens ledende maritime nasjoner, med omfattende kompetanse innen bla skipsfart, offshore energi, fiske, havbruk, bioprosjektering, arktiske operasjoner og ressursforvaltning.  Dette er kunnskap og erfaring som er viktig i det internasjonale arbeidet. 

Sturla Henriksen har i løpet av sine år som CEO i Norges Rederiforbund engasjert seg sterkt i havnæringenes bidrag for å skape bærekraftig vekst.

– Jeg gratulerer Henriksen med vervet og ser frem til å samarbeide med ham i det viktige arbeidet som venter, sier næringsminister Monica Mæland.

Norske havnæringer skal bidra til bærekraftig næringsutvikling i havet internasjonalt. Sturla Henriksen er en av de personene med best kjennskap til havnæringenes verdensomspennende utfordringer og muligheter. Han har dessuten engasjert seg sterkt i havnæringenes arbeid for å skape bærekraftig vekst.

Leder for UN Global Compact, Lise Kingo, ønsker Henriksen velkommen i sin nye rolle.

– Det er en ære for oss at Sturla Henriksen har takket ja til å bli spesialrådgiver på hav for UN Global Compact. Henriksen har i lang tid vist lederskap på å fremme både Global Compacts 10 prinsipper og FNs bærekraftsmål internasjonalt innen maritim sektor. Han er en god talsperson for samarbeid og partnerskap på dette.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.