Audi Q4 45 e-tron quattro: ny firehjulsdrevet modell i Audis elektriske portefølje

Foto: Audi

I april lanserte Audi sin første kompakte elektriske SUV; Q4 e-tron. Nå tilføyes nok en modell: Firehjulsdrevne Q4 45 e-tron quattro med en rekkevidde på inntil 490 km (WLTP). Audi Q4 45 e-tron kan nå bestilles hos forhandlere over hele landet.

  • Audi Q4 45 e-tron quattro med 195 kW (265 hk) utfyller modellutvalget
  • Alle Q4 e-tron-modellene er sertifisert som karbonnøytrale fra fabrikk

Q4-modellene kombinerer rommeligheten og komforten fra den store premiumklassen med et kompakt format, og med en rekkevidde som gjør de velegnet som bil nr. 1 i Norge. Den nye firehjulsdrevne modellen har en rekkevidde på inntil 490 km (WLTP).

Den nye quattro-utgaven har firehjulsdrift ved hjelp av to elektriske motorer. Samlet leverer de 195 kW (265 hk), og gir en akselerasjon til 100 km/h på 6,9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.

Karbonnøytralitet som er sertifisert av TÜV NORD

Audi produserer Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron med netto nullutslipp av CO2. Dette er nå offisielt bekreftet med en sertifisering som «karbonnøytralt produkt» av det uavhengige kontrollorganet TÜV.

Audi har dokumentert at karbonutslipp i forsyningskjeden, gjennom produksjonen og i logistikken, samt også andre områder, er unngått eller redusert ved bruk av elektrisitet fra fornybare energikilder. Fabrikken i Zwickau bruker for eksempel kun grønn elektrisk energi.

Karbonnøytraliteten inkluderer også produksjonen av bilens høyvoltsbatteri. Leverandørene av battericellene er forpliktet til kun å bruke energi fra fornybare kilder i produksjonsprosessene.

Utslipp som per nå ikke kan unngås blir kompensert for gjennom internasjonalt anerkjente avkarboniseringsprosjekter. Disse er sertifisert av non-profit-organisasjoner som «The Gold Standard» eller «Verified Carbon Standard». TÜV Nord bekrefter en suksessfull sertifisering av dette.

Så sant Audi Q4 e-tron også lades med elektrisitet fra fornybare kilder, vil bilen dermed være karbonnøytral gjennom hele livsløpet.

250 000 ladepunkter

Audis «e-tron Charging Service» tilbyr nå rundt 250 000 ladepunkter i 26 europeiske land. Dette inkluderer 5 841 HPC-lynladere. For å finne nærmeste ladepunkt er både «myAudi»-appen og navigasjonssystemet i bilen nyttige hjelpemidler.

Prisene for Q4 45 e-tron quattro starter på 451.400 kroner. Bilen kan bestilles hos norske forhandlere nå.

 Priser på øvrige utgaver av Q4 45 e-tron quattro

  • Audi Q4 45 e-tron Business:         495.300,-
  • Audi Q4 45 e-tron Business Plus: 528.300,-

Kilde: Audi

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.