AutoStore vant prestisjetung europeisk pris

Illustrasjonsbilde: AutoStore

Det norske robotteknologiselskapet gikk helt til topps i European Business Awards som er en av verdens største næringslivskonkurranser. Prisen ble delt ut i Warsawa onsdag kveld denne uken.

European Business Awards er en prisutdeling som hvert år deler ut priser til europeiske bedrifter som har utmerket seg det siste året. AutoStore vant i år den norske prisen i kategorien «The Business of the Year Award with Turnover of €150m or higher», og konkurrerte mot andre nasjonale vinnerne fra hele Europa.

– Vi er utrolig stolte over å ha vunnet denne prisen! AutoStore er et innovativt og skapende selskap i bevegelse. At vi blir lagt merke til på denne måten er veldig gøy. Vi er verdensledende på robotteknologi, og jeg er ikke mindre freidig enn at jeg mener seieren er helt fortjent, sier administrerende direktør i AutoStore, Karl Johan Lier.

AutoStore, som har hovedkontor i Nedre Vats i Rogaland, ble kåret til den norske vinneren av en jury bestående av næringslivsledere, politikere og akademikere. Totalt var det syv norske bedrifter som var nominert til hver sin pris i sin respektive kategori. Øksnes Entreprenør fra Norge vant også pris i sin kategori.

Ser fremover
AutoStore har i flere år vært verdensledende på robotteknologi for lagervirksomhet, men denne uken lanserte AutoStore også at de går inn i området «Micro Fulfillment», som først og fremst innebærer mindre varehus nærmere, og i enkelte tilfeller helt inn til utsalgssted. Selskapet ønsker dermed å ta ytterligere del i den teknologiske og digitale utviklingen av varehandelen.

– Vi setter selvfølgelig stor pris på å vinne denne prisen, men den mest spennende tiden for AutoStore ligger fremdeles foran oss. Ironisk nok har vi etter nominasjonsprosessen beveget oss enda lenger inn i de teknologiske mulighetene innen logistikk, varehandel og eCommerce, sier Lier og fortsetter.

– AutoStore systemet kan levere en fleksibilitet og en skalerbarhet som kan brukes gjennom hele den logistiske prosessen varehandelen består av – enten det er online, i en vanlig butikk eller på et varelager. Kort sagt vil vi kunne bidra til en mer effektiv og målrettet drift.

Totalt ble over 120 000 bedrifter fra 33 land over hele Europa vurdert til de nasjonale prisene. Dette var tolvte gang European Business Awards ble arrangert.

Les mer om prisutdelingen i Warasawa her.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.