Avinor Oslo lufthavn kåret til årets flyplass

Foto: Espen Solli/Avinor

Oslo lufthavn ble tildelt prisen for årets flyplass i CAPAs Aviation Awards for Excellence i Berlin.

CAPAs Aviation Awards for Excellence deles ut til flyselskaper og lufthavner som ikke bare kan vise til suksess og god drift, men som også har vist seg som bransjeledere når det gjelder å tilpasse seg til nye og fremtidsrettede løsninger innen miljø og bærekraft.

Oslo lufthavn ble tildelt prisen som årets lufthavn i kategorien for flyplasser over ti millioner passasjerer årlig. Prisen deles ut til den flyplassen som har etablert seg som en strategisk leder, og som har gjort mest for å fremme og utvikle innovative løsninger i luftfartsbransjen.

Oslo lufthavn ble tildelt prisen for åpningen av den nye terminalen i 2017 samt innovasjonsarbeidet med miljø- og bærekraft.

– Dette er en fin anerkjennelse til oss og alle som jobber på lufthavnen. Vi jobber hver dag for å bli oppfattet som en lufthavn i europeisk toppklasse og dette viser at vi er godt stykke på vei, sier Øyvind Hasaas, lufthavndirektør på Oslo lufthavn.

Høster anerkjennelse for elfly-satsning

I juryens begrunnelse trekker CAPA frem planleggingen og idriftsettelsen av den nye terminalen, arbeidet med ruteutvikling, nye utvidelser og miljøarbeidet, deriblant elektriske fly.
– Oslo lufthavn har vært et foregangseksempel for den europeiske luftfartsbransjen i en årrekke. Åpningen av den nye terminalen, samt deres innovative miljøarbeid er med på å styrke Norges hovedflyplass som en strategisk leder i både Europa og verden for øvrig, sier Mr. Peter Harbison, Executive Chairman i CAPA.​

Prisdryss til Oslo lufthavn

Prisen føyer seg inn i rekken av utmerkelser Oslo lufthavn har vunnet det siste året for den nye terminalen:

 • Prosjekt Norges pris for «årets prosjekt» ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for T2-prosjektet.
  Norsk Bergindustris natursteinspris ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for gulvet i det nye terminalbygget på Oslo lufthavn.
 • Prisen for «Best Airport Terminal Design» ble tildelt nye Avinor Oslo lufthavn i forbindelse kongressen Future Travel Experience Global i USA.
 • Prisen “Best International Project”, av Storbritannias ledende fagmagasin for bygge​​bransjen ved årets Building Awards i London.
 • DOGA-merket for design og arkitektur ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for opplæringsprogrammet «læringsreisen» som ble gjennomført på Oslo lufthavn for 22 000 ansatte i 2016/2017.
 • HSMAI prisen «årets interne event» ble tildelt Avinor Oslo lufthavn for arrangementet T2-opplevelsen.
 • Avinor Oslo lufthavn fikk bronse i den internasjonale kåringen Best Event Awards 2017 i kategorien «Education» for arrangementet T2-opplevelsen.
 • Avinor Oslo lufthavn var nominert i den internasjonale kåringen Les Trophées de l’Evénement i kategorien «Exceptional Event» for arrangementet T2-opplevelsen og T2 Tjenestetest.
 • Avinor Oslo lufthavn var nominert i den internasjonale kåringen SABRE Awards i kategorien «Employee Communications» for kommunikasjon- og opplæringskonseptet knyttet til idriftsettelsen av T2.
 • Avinor Oslo lufthavn ble tildelt den prestisjefylte prisen «Årets nykommer» under den norske reiselivsbransjens årlige prisutdeling Grand Travel Award i januar i år.
 • Under den prestisjetunge internasjonale arkitektkonkurransen WAN Awards i London i mars ble Avinor Oslo lufthavn kåret til «Årets bærekraftige bygg».
 • I oktober vant teamet bak T2-utvidelsen buildingSMART International Awards 2018
Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.