Avslutter driften av Color Viking på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel

M/S Color Carrier . Foto: Håvard Storvestre

Som følge av høye energikostnader, makroøkonomisk usikkerhet og svekkede rammebetingelser, har Color Line besluttet å avslutte driften av Color Viking på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel. Rederiet vil søke å minimere antall overtallige gjennom omplassering til øvrige skip i flåten og ved tilbud om frivillige ordninger.

«Color Viking har gått i helårlig, daglig rute mellom Norge og Sverige i mer enn 20 år, men på grunn av høye energikostnader og svekkede rammebetingelser er det dessverre ikke lenger økonomisk bærekraftig å drifte dette skipet på ruten,» sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Kraftig prisvekst har ført til en betydelig økning av kostnadene for drivstoff, landstrøm og varekostnader, samtidig som viktige rammebetingelser har blitt svekket. Dette gjelder spesielt tilskuddsordningen for norske sjøfolk, og i forslag til statsbudsjett for 2023 foreslås en ytterligere svekkelse av ordningen. I tillegg foreslår regjeringen å ytterligere redusere omfanget av taxfreeordningen, denne gang ved å halvere taxfreekvoten på tobakk for bosatte i Norge.

Color Line vil også avslutte driften av frakteskipet Color Carrier, som ble satt inn på ruten mellom Oslo og Kiel i 2019. Driften er ikke lenger kommersielt bærekraftig som følge av sterkt økende kostnader for drivstoff og økte mannskapskostnader på grunn av svekkede rammevilkår. Dette i kombinasjon med fallende økonomisk og industriell aktivitet i Europa.

«Dette er krevende, men nødvendige effektiviseringsbeslutninger. Vi går nå inn i en prosess med målsetning om å minimere antall overtallige, blant annet gjennom omplassering til øvrige skip i flåten samt tilbud om frivillige ordninger,» sier Kleivdal.

Color Viking vil fortsette å gå i normal rute frem til og med 20. november, mens Color Carrier vil driftes frem til og med 14. november. Color Line vil fortsette å operere ruten mellom Sandefjord og Strømstad med verdens største plug-in hybridskip Color Hybrid, som har vist en god utvikling i inneværende år. På ruten Oslo-Kiel vil Color Line fortsette tilbudet til godstransporten med søsterskipene Color Fantasy og Color Magic, som også er i en positiv trend med god transportbalanse.

Både Color Viking og Color Carrier har gjennomgått oppgraderinger i de senere årene, og skipene vil legges ut for salg i det globale markedet. Tiltakene er ventet å bedre driftsresultatet med om lag NOK 50 millioner i 2023 sammenlignet med inneværende år.

Kilde: Color Line

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.