2018 – et godt år for MAN Truck & Bus Norge AS

Fra venstre Fabian Knappik, salgsdirektør Truck Norge & Sverige, Niels-Jørgen Toft Jensen administrerende direktør Skandinavia, Annbjørn Vasdal ettermar-kedsdirektør Norge. Foto: MAN Truck & Bus Norge AS

MAN Truck & Bus Norge AS har lagt bak seg et godt 2018. I markedet for lastebiler over seks tonn økte MAN salgsvolumet med 25 prosent og fikk høyere markedsandeler i alle segmenter, en trend vi har sett i flere år nå.

Markedsandel

MAN er «på pallen» i alle segmenter opp til 21,9 tonn og på fjerdeplassen i den tunge klassen på 22 tonn og større. I den letteste klassen, fra 6,0 til 9,9 tonn, oppnådde MAN en markedsandel på 17,6 prosent, en liten oppgang fra 2017.

I det lille segmentet mellom 10 og 15,9 tonn opplevde markedet en tilbakegang på 16 prosent. MAN registrerte imidlertid like mange kjøretøy i 2017 og 2018, og i et synkende marked økte dette markedsandelen fra 22,2 til 26,4 prosent.

Særlig positiv utvikling hadde MAN i de to segmentene over 16 tonn. I klassen 16 til 21,9 tonn oppnådde MAN en markedsandel i 2018 på 19,9 prosent mot 15,1 prosent året før.

Det tyngste segmentet over 22 tonn er det største lastebilsegmentet. Dette segmentet økte i 2018 med 10,7 prosent fra året før. I samme periode økte MAN sine registreringer som gav en markedsandel på 7,8 prosent, opp 1,1 prosentpoeng fra året før.

Fabian Knappik, salgsdirektør for lastebil i Norge & Sverige, kommenterer utviklingen på denne måten: “Vi er veldig godt fornøyd med utviklingen vi har sett i det norske markedet de siste to årene. Vi har for tiden de beste produktene på markedet, og de ekstremt positive tilbakemeldingene vi mottar fra kundene er et klart bevis på at hardt arbeid og en konsekvent strategi gir resultater”.

Nye verksteder

I januar åpnet MANs nye verksted i Trondheim, et av Midt-Norges mest moderne lastebil- og bussverksted. Beliggenheten på Tiller sør for byen har enkel adkomst og god utvendig plass. Bygget har en grunnflate på 2874 kvm som består av administrasjon og salgsområde, to verkstedhaller med 9 løp og lagerområde.

Også i Oslo har MANs tungbilanlegg fått en realt løft i 2018, med nyåpning i april. Verkstedet på Skårer er utvidet til 21 løp, og også lagerkapasiteten er blitt større. Det drøyt 30 år gamle anlegget fremstår nå som nytt. Det elektriske anlegget har nå fått kapasitet til å håndtere elektriske busser, vare- og lastebiler.

MANs strategi er å sette kundene i fokus. Det jobbes kontinuerlig med å sørge for at tjenestene og produktene er attraktive, brukervennlige, og effektive. Selskapets gode resultater har sammenheng med at man arbeider konsekvent for å øke de verdiene som tilføres kundene i form av lengre åpningstider, moderne verksteder med god kapasitet og nye servicetjenester som reduserer ståtiden til et minimum.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.