Bergen lufthavns kjøretøy går nå på brukt frityrolje

Her fylles den aller første bilen med biodiesel

Bergen lufthavn Flesland har tilrettelagt for fossilfri frift og åpnet fredag nytt biodiesel-anlegg. Biodiesel brukes på flyplassens kjøretøy som et bidrag for å redusere klimagass-utslipp.

Den aller første bilen som ble fylt med bærekraftig biodiesel, var en “sweeper”, altså en traktor vi bruker til kosting eller brøyting.

Bergen lufthavn har nå tilrettelagt for fossilfri drift, og anlegget for biodiesel kan brukes av hele lufthavnen. Det er viktig at et ikke kun blir Avinors biler som kjører på biodiesel, men at også våre samarbeidspartnere begynner med fossilfri kjøring.  

Vi  åpnet også en hurtigladestasjon for el-biler på samme sted slik at alle de elektriske kjøretøyene kan lades raskt. Avinor har en rekke elektriske biler og håper flere av våre partnere på flyplassen vil gå over til elektriske eller biodiesel-drevne biler. 

Avinors har som målsetting å være en drivkraft i arbeidet med luftfartens klima- og miljøutfordringer. Å  tilrettelegge for ansvarlig drift, er en del av vår samfunnsansvar.

Vi håper at anlegget fremover kan brukes for å promotere fossilfri drift og at bruken spres til alle aktørene på flyplassen. Målet er at alle kjøretøy, som kan, skal gå over til biodiesel. 

I fremtiden kan vi kanskje tilby enda flere typer drivstoff, men elektrisitet og biodiesel er det vi kjører med på dagens miljøvennlige kjøretøy.

Siden 2014 har Bergen lufthavn Flesland vært ACA-sertifisert, Airport Carbon Accreditation er en internasjonal klimasertifiseringsordning for flyplasser. Og i 2018 ble vi akkreditert på høyeste nivå, 3+ klimanøytral.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.