Bobilsalget har aldri vært høyere

Foto: Hymer
Rekordmange nordmenn realiserer sin bobildrøm og 2017 ble nok et historisk år for caravanbransjen. I løpet av fjoråret ble det registert hele 3.630 nye bobiler og 2.882 nye campingvogner i Norge. 

– Nordmenn elsker å bruke fritiden sin i bobil og campingvogn, og stadig flere velger denne formen for ferie. For bobil handler det om godt voksne mennesker som ønsker å ha friheten og muligheten til å reise dit de vil – når de vil, forteller Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund (NCB). Salget av nye bobiler økte med 19%, mens salget av nye campingvogner økte med 10,5% i fjor.

Rekordhøye tall

Bobilsalget i Norge brøt en massiv barriere i 2016, da det for første gang ble solgt over 3.000 nye bobiler i landet. Rekorden fra 2016 ble nå slått med 678 nye bobiler. Også i 2018 forventer bransjen vekst, men noe mer moderat. – Like stor vekst som i 2017 får vi nok ikke. Vi ser for oss en økning på ca. 10-12% for hele markedet, sier Geir Holm.

Fire store bobilfylker

Den ferske salgsstatistikken viser at Hordaland, Møre og Romsdal, Nordland og Rogaland er de største caravanfylkene i landet. Hedmark fylke hadde også den største prosentmessige oppgangen i 2017 når det gjelder nye bobiler, her var økningen på hele 74%. Nord-Trøndelag hadde den største oppgangen når det gjelder nye campingvogner, med en salgsvekst på 43%. Generalsekretær Geir Holm påpeker at vogntrenden nå har snudd. – Det er en svært positiv utvikling i salget av nye campingvogner. I løpet av de tre-fire siste årene har bransjen klart å snu det som var en nedgående trend.

Hymer troner fortsatt på topp

Det tyske bobilmerket Hymer troner fortsatt øverst på salgsstatistikken i Norge, for tredje år på rad. I løpet av 2017 var det solgt 414 nye Hymer-bobiler i Norge. På andreplass ligger Bürstner med 310 registeret bobiler og Adria med 226. De mest solgte vognmerkene var Hobby med 835 nye campingvogner, Adria med 606 og Kabe med 216.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.