Ønsker innspill til arbeidet med E39-korridor

Prosjektleder Håkon Lohne i Nye Veier oppfordrer publikum til å benytte seg av den digitale medvirkningsplattformen for å fremme innspill til ny, trafikksikker E39 mellom Mandal og Lyngdal.

Planprogramfasen for ny, trafikksikker firefelts motorvei mellom Mandal og Lyngdal er i gang. Nå lanseres egen digital medvirkningsportal. Der ønsker Nye Veier innspill, og spesielt fra lokalkjente innbyggere.

Det er innspill knyttet til de forskjellige alternativene man nå ønsker innspill på. Innspillene man får inn blir viktige i det videre arbeidet som fører frem til valg av korridor.

– Nye Veier er opptatt å dialog med spesielt dem som kan bli direkte berørt av vårt arbeid. Dialog og innspill fra publikum gir oss forsterker forutsetninger for å finne frem til best mulig løsninger. I denne sammenheng er verdien av lokale innspill høy, sier prosjektleder Håkon Lohne i Nye Veier.

Digital medvirkning
Sweco er Nye Veiers rådgiver, og har opprettet den digitale medvirkningsplattformen «Din E39». Løsningen sikrer at hvem som helst kan få innblikk bare man har tilgang til internett via sin telefon eller datamaskin. Der kan man klikke seg inn i digitalt kart over området som er berørt av prosjektet, markere aktuelle steder og legge inn sine kommentarer. Nye Veier etterspør spesielt innspill om steder innbyggerne setter særlig stor pris på i nærmiljøet, for eksempel knyttet til jakt, fiske og naturopplevelser.
DinE39 finner du her.

Nytt i Norge
– Medvirkningsportalen er et ganske nytt verktøy, det er ikke mange prosjekter i Norge som har tatt teknologien i bruk. Nå er det imidlertid i full fart på vei inn i planleggingsprosesser her til lands. Verktøyet er brukervennlig og intuitivt, og vi håper mange engasjerte innbyggere vil ta det i bruk for å dele av sin lokalkunnskap, sier Lohne i Nye Veier.

Strekningen Mandal – Lyngdal som omfattes av prosjektet er omtrent 30 kilometer. Området strekker seg gjennom kommunene Mandal, Lindesnes og Lyngdal, og er en del av nye E39 mellom Kristiansand og Stavanger.

Kartlegging i forkant av planarbeid
Nye Veier vil i samråd med Sweco bruke innspillene som kommer inn via medvirkningsportalen «Din E39» som en del av sitt datagrunnlag. I september 2018 vil de tre kommunene legge frem forslag til planprogram og kunngjøring av planoppstart til politisk behandling, før dette sendes ut på høring og offentlig ettersyn. I den formelle høringsfasen vil Nye Veier og Sweco be lokalbefolkningen om formelle innspill til planarbeidet.

Byggestart for strekningen er planlagt i 2022, med ferdigstillelse i 2026.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.