DACHSER Norway planlegger utslippsfrie leveranser til Oslo sentrum

Foto: DACHSER

DACHSERs utslippsfrie leveranser oppfyller kravene som stilles av Oslo klimastrategi, og forsyner sentrum av byen på en bærekraftig måte allerede i 2021.

Trenden i retning av urbanisering gjorde at DACHSER for flere år siden satte i gang Idea2net-prosjektet «City Distribution».
Trenden i retning av urbanisering gjorde at DACHSER for flere år siden satte i gang Idea2net-prosjektet «City Distribution».

Fra og med 2021 kommer DACHSER Norway til å levere pakker til destinasjoner i sentrum med blant annet elektriske lastesykler i DACHSERs sedvanlige blå og gule farger. Hver elsykkel har en plass som tilsvarer en europall i opptil 2 meters høyde og kan bære opptil 250 kilo.

«Denne måten å transportere på representerer en innovativ og fremfor alt miljøvennlig måte å gjennomføre leveranser på. I tillegg gjør elsyklene det mulig å unngå køene og å nå frem til steder der motoriserte kjøretøy ikke kommer til. Leveranser som ikke egner seg for fraktesykler, vil bli levert av helelektriske lastebiler», sier Armend Krasniqi, Branch Manager European Logistics hos DACHSER Norway.

Logistikkleverandøren gjennomfører dette initiativet for å innrette seg etter regelverket som er fastsatt av Oslo kommune. Som en del av Oslo klimastrategi skal ikke utslippene av klimagasser overstige 766 000 tonn CO2-ekvivalenter i 2020. Dessuten skal 20 % av tungtransporten i Oslo gå på fornybart drivstoff. Innen 2030 skal all distribusjon i sentrum være utslippsfri.

“Denne måten å transportere på representerer en innovativ og fremfor alt miljøvennlig måte å gjennomføre leveranser på. I tillegg gjør elsyklene det mulig å unngå køene og å nå frem til steder der motoriserte kjøretøy ikke kommer til. Leveranser som ikke egner seg for fraktesykler, vil bli levert av helelektriske lastebiler.”

Armend Krasniqi, Branch Manager European Logistics hos DACHSER Norway

Trenden i retning av urbanisering gjorde at DACHSER for flere år siden satte i gang Idea2net-prosjektet «City Distribution».

Verktøykasse med løsninger for innovative vareleveringer

Innovasjonsprosjektet for distribusjon i byen, hvor DACHSER Norway deltar, har utformet en modulær verktøykasse med tjenester, teknologi og løsninger for bærekraftige og innovative vareleveringer i tråd med de stadig økende utfordringene i trafikken og juridiske rammeverk. DACHSER har allerede innført elektriske leveranser i flere tyske byer.

Avdelingen i Oslo følger spesielt nøye med på DACHSER-prosjektet for utslippsfri levering i Stuttgart i Tyskland, som ble etablert i 2018 for å tilby utslippsfrie leveranser av stykkgods til et fem kvadratkilometer stort område i sentrum av Stuttgart.

Det inngår en rekke ulike kjøretøyer i Stuttgart-prosjektet: manøvrerbare, elektriske lastesykler som opererer fra et mikro-knutepunkt i indre by, og som brukes til den siste milen; en kompakt, helelektrisk 7,5-tonns FUSO eCanter lastebil, som også holder til i sentrum, og en 18-tonns Daimler eActros, som har en nyttelast på 4 til 5 tonn og plass til 18 paller.

DACHSER er det første selskapet i B2B-stykkgodsmarkedet som tilbyr utslippsfrie leveranser av tunge, palleterte varer i et definert område i bysentra.  I 2018 vant DACHSER en føderal pris i Tyskland for innovasjonsprosjektet for stykkgodsleveranser med nullutslipp i sentrum av Stuttgart.

«Prosjektet med utslippsfri levering i Stuttgart markerer en lovende start for oss i Oslo. Vi samler inn alle dataene og erfaringene fra prosjektet for å finne den riktige kjøretøymiksen for oss her i Norge. Vi har imidlertid fortsatt en lang vei å gå – vi er ikke ute etter en tilnærming av typen én-størrelse-passer-alle. I stedet ønsker vi å kombinere en rekke løsninger som passer for våre lokale behov og forhold. Vi har full støtte fra vår Corporate Solutions, Research & Development som sikrer at dette vil skje», sier René Sidor, Managing Director, DACHSER Nordic A/S.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.