Dachser Sweden sponser parasvømmer

Foto: Dachser

Ida Andersson Wulf er parasvømmer på elitenivå. Hun ble født med en sjelden diagnose som innebærer at hun stort sett er bundet til rullestolen i hverdagen – men i vannet er hun som en fisk.

I begynnelsen av august ble World Para Swimming European Championships arrangert i Dublin i Irland. Både danske, svenske og norske idrettsutøvere reiste til Irland i håp om å bli europamestre. En av disse utøverne var Ida Andersson Wulf fra Trelleborg helt sør i Sverige. Med en sponsoravtale med Dachser i badehetta var hun klar for mesterskapet, og det var ingenting i veien med ambisjonene.

«Ida er blant de beste på sitt område», sier Allan Wolter, Branch Manager European Logistics ved Dachser Swedens kontor i Malmø. «Hun er en kommende medaljør, og en av Sveriges store svømmehåp – noe som vi hos Dachser ønsker å støtte.»

«I vannet er jeg som en fisk»

Den tjue år gamle utøveren jobber deltid som svømmeinstruktør ved VNSK svømmeklubb i Vellinge, i tillegg til at hun trener fem til seks dager i uken. Ida Andersson Wulf er født med en sjelden diagnose som kalles opticus hypoplasi.

«Det er en misdannelse i hjernen som har skadet noen av sentrene i hjernen. I mitt tilfelle gir dette seg uttrykk i min fysiske funksjonshemming, som lenker meg til rullestolen mesteparten av tiden», forteller Ida. «Men i vannet er jeg som en fisk. Jeg trenger bare hjelp i konkurranser og turneringer, og bare ved starten.

I 2017 svømte hun seg til to medaljer i verdenscupen. For Allan Wolter har det stor verdi å støtte Ida. Hun har allerede skapt flotte resultater for seg selv og for Sverige, og hun er på alle måter et veldig godt forbilde.

«Det er viktig å støtte paralympiske idrettsutøvere, og vi er veldig stolte over å gi Ida litt hjelp underveis – hun er et levende bevis på at du definitivt kan utrette store ting selv om du bare tilfeldigvis er født med en viss diagnose», sier Allan Wolter.

Verdenscup i Malaysia og paralympiske leker i Tokyo

Den unge svenske utøveren har flere mål i sikte.

«Jeg har svømt mesteparten av livet. I utgangspunktet var tanken bare å få litt mosjon på en annen måte enn gjennom den vanlige rehabiliteringen, men jeg elsket å være i vannet, og jeg fortsatte å svømme», sier Ida. «I Sverige er det bare noen få turneringer for funksjonshemmede, så hvis du ønsker å bli bedre, må du krysse grensene og ut i Europa.»

Derfor er Ida Andersson Wulfs neste mål å delta på verdenscupen i Malaysia i 2019, og deretter i de paralympiske leker i Tokyo 2020 – noe Ida selv beskriver som sitt livs reise. Med støtte fra Dachser svømte hun også inn til personlig rekord i EM i Dublin.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.