DB Schenker satser på fossilfri sjøfrakt

Foto: DB Schenker

DB Schenker, vil sammen med shippinggiganten CMA CGM, transportere alle sine sjøfrakter med fossilfritt drivstoff. Selskapet har signert en avtale med rederiet for over 2500 tonn biodrivstoff. DB Schenkers kunder kan allerede bestille fossilfri LCL(Less-than-Container-Load) frakt og motta et sertifikat som rapporterer utslippsreduksjonen. Samarbeidet med CMA CGM kan redusere klimagassutslippene med mer enn 7000 tonn CO2-ekvivalenter, beregnet over drivstoffets livssyklus.

– Vi er utrolig glade for å kunne gjøre en betydelig investering for å redusere karbonavtrykket innen sjøfrakt. Biodrivstoff som drivstoff er et viktig skritt mot grønnere leverandørkjeder og fullt ut i tråd med vårt samlede bærekraftsarbeid innen sjøfrakt.

Vi vil være det ledende logistikkselskapet innen bærekraft og har som mål å være helt fossilfrie innen 2040, sier Thorsten Meincke, styremedlem for global luftfart og sjøfrakt i DB Schenker.– Som pioner og leder innen bærekraftig skipsfart og logistikk har CMA CGM Group lovet at minst 10 prosent av drivstoffet deres skal være alternative drivstoff innen 2023. Vi tilbyr våre kunder en rekke løsninger for å redusere karbondioksidutslippene. Biodrivstoff er en av løsningene for å redusere utslippene fra sjøfrakt, og vi er svært fornøyd med samarbeidet med DB Schenker, sier Olivier Nivoix, konserndirektør i CMA CGM-gruppen.

Dette er nok et skritt i DB Schenkers reise mot fossilfri transport. I tillegg til store investeringer i elbiler gjennomføres det også fossilfrie flyvninger mellom Frankfurt og Shanghai med jevne mellomrom, der flyvninger betjenes av SAF (Sustainable Aviation Fuel).

Kilde: DB Schenker

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.