Demonstrerte dronebruk for statsråder

Image Credit: Pixabay.com / CC0 Public Domain

Bekkelaget på Østfoldbanen var arena da statsrådene Torbjørn Rød Isaksen og Nikolai Astrup, slo et slag for innovative anskaffelser i offentlig sektor. Bane NOR stilte opp og demonstrerte bruk av drone.

Næringsminister Rød Isaksen og digitaliseringsminister Astrup ville vise pressen hvordan innovative løsninger kan brukes i offentlig sektor, og hadde valgt Bane NORs rammeavtale for dronetjenester som eksempel på en innovativ anskaffelse. Innovative anskaffelser vil bli et sentralt tema i den kommende stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser.

Foto: Bane NOR

Forsyningsdirektør Per Melby og områdedirektør Lars Berge i Bane NOR benyttet anledningen til å orientere om bakgrunnen for anskaffelsen og hva Bane NOR bruker droner til i dag og mulig nye bruksområder i fremtiden.

– Droneavtalen er den første i sitt slag i Bane NOR og forsyningsenheten jobbet mye i forkant for å utvikle denne rammeavtalen for et område som var ukjent mark for jernbanen, sa Melby.

Lars Berge fortalte statsrådene og pressen at Bane NOR primært bruker droner til å sjekke fjellpartier i forbindelse med ras og rasfare. Droner er et verktøy for å kontrollere fjellpartier over banen raskt og sikkert, ikke minst langt billigere enn å bruke helikopter. Berge understreket at Bane NOR også ser på andre anvendelser for droner, som kontroll av skinnegang, kl-anlegg, sporveksler, bruer og andre anlegg som er viktige for stabil drift av jernbanen.

– Bane NOR er en stor organisasjon hvor måter vedlikehold drives på er styrt av regler og tradisjoner det tar tid å endre på. Vi må bli mer bevisst nytten av droner for å spare tid og penger, og utnytte rammeavtalen bedre enn det vi gjør i dag, sier Berge. 

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.