Elektrisk spenning på glattisen

BMW iX3, BMW i4 og BMW iNEXT er testet i den nordiske vinterkulda

Foto: BMW

Prototypene av de neste elbilene fra BMW har i vinter blitt testet til sitt ytterste i arktiske landskap ved testsenteret til BMW Group i Arjeplog, Sverige.

BMW forbereder seg til lanseringen av neste generasjon helelektriske modeller i 2020 og 2021. Sammen med BMW iX3, som lanseres neste år, har også BMW i4 og BMW iNEXT vært med på det intensive testprogrammet.

– Vi vet mange er nysgjerrige på våre neste helelektriske modeller. De levende bildene fra vinterens tester vitner om at dynamikk og kjøreglede venter, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge.

Gjennom en rekke omfattende øvelser har de tre prototypene blitt testet under ekstreme vær- og veiforhold i randsonen av polarsirkelen. Bilene kjører på islagte innsjøer og på snø i bitende kulde for å presse de elektriske motorene og høyspenningsbatteriene til det mest ekstreme. Erfaringene tas følgelig med videre når serieproduksjonen av de tre modellene starter de neste årene.

En ny dimensjon kjøreglede
BMW iX3 lanseres i 2020, og blir den første bilen med femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Den elektriske motoren får en effekt på over 270 hk som jobber sammen med et høyspenningsbatteri med nettoeffekt på over 70 kWt.

Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading og rekkevidden blir over 400 kilometer målt etter den nye WLTP-standarden.

BMW iX3 blir den første modellen som blir produsert i Kina, av joint venture-selskapet BMW Brilliance Automotive, for global eksport.

I 2021 lanseres BMW i4, en firedørs-kupé med dynamisk design og et høyt nivå av både ytelse og kjørekomfort. Også denne modellen kommer med femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Denne kommende modellen vil gjøre unna sprinten fra 0 til 100 km/t på knappe fire sekunder og ha en topphastighet på over 200 km/t. Rekkevidden blir på over 600 kilometer målt etter den nye WLTP-metoden. BMW i4 vil bli produsert på BMW’s fabrikk i München, Tyskland.

I 2021 lanseres også BMW’s kommende teknologiske flaggskip, BMW iNEXT. Modellen får proporsjonene til en luksuriøs SUV og en rekke innovasjoner innen design, autonom kjøring og tjenester. BMW iNEXT får en rekkevidde på over 600 km, målt etter den nye WLTP-metoden, og vil bli produsert på BMW sin fabrikk i Dingolfing i Tyskland.

I 2025 vil BMW ha lansert minst 25 ladbare modeller, hvorav minst 12 helelektriske. Det betyr at en rekke nye prototyper skal gjennomgå tilsvarende tester de neste årene.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.