Enorm logistikkoperasjon før NATO-øvinga Trident Juncture

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara i samtale med ein av dei tyske offiserane som frakta utstyret til Noreg. Foto: JD

Forsvarsministeren og justis- og beredskapsministeren besøkte fredag Borg Havn i Fredrikstad i samband med mottak av utstyr og materiell til Trident Juncture 2018. Den enorme logistikkoperasjonen er no i gang.

Den store NATO-øvinga finn stad i Noreg i oktober og november. Med over 40.000 soldatar frå over 30 land, er det enorme mengder utstyr og materiell som må på plass i forkant. 

– NATO og Noreg skal øve for at vi saman skal vere i stand til å skape sikkerheik for Noreg og tryggleik for befolkninga. Vår evne til effektivt å motta allierte forsterkingar og operere saman er svært viktig for ei truverdig avskrekking og eit effektivt forsvar av Noreg, seier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).  

– Øvinga treffer heile det norske samfunnet, og gjev Noreg ei unik moglegheit til å øve heile bredda i totalforsvaret – sivilt og militært, seier justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (FrP). 

Totalforsvaret er summen av dei sivile og militære ressursane som jobbar saman for å førebyggje og handtere kriser, væpna konfliktar og krig i Noreg. 

– Totalforsvaret sikrar gjensidig støtte og samarbeid mellom det sivile samfunnet og Forsvaret. Utan eit godt sivilt og militært samarbeid vil vi ikkje vere i stand til å ta imot alliert støtte, seier Wara vidare. 

Fredag 7. september kom det tyske forpartiet med lasteskipet Ark Germania frå DFDS Seaways Borg Havn i Fredrikstad. Om bord var omlag 250 militære køyretøy og 70 containerar med materiell som skal nyttast for å etablere alliert nærvær på Gardermoen, Sessvollmoen og Rena. Køyretøy og materiell blei fordelt på opptil 16 kolonnar for vidare transport umiddelbart etter innkomst.

 

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.