Norwegian og UNICEF flyr nødhjelp til Tsjad

Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge og Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos i Mali i 2017. Foto: Norwegian

I september går årets viktigste flygning til Tsjad i Sentral-Afrika. Norwegian og UNICEF skal sende et fly med nødhjelp til barn rammet av konflikt i denne regionen. – Vi trenger din hjelp til å fylle flyet slik at vi kan gi barna i Tsjad flere muligheter for morgendagen, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Dette er femte gang Norwegian og UNICEF sender et fullastet fly med medisin, skolemateriell og annen nødhjelp til deler av verden der krig og konflikt er normalen. Tsjad er en av verdens glemte kriser: Det er et av de fattigste landene i Afrika, og konflikten med Boko Haram og kraftig tørke har ført til en humanitær krise og flere hundre tusen barn står i fare for å dø på grunn av alvorlig underernæring.

– Vår viktigste flyvning i år går til Tsjad. Mange av barna som har blitt fanget i konflikten har mistet hjem, familie og år med utdanning. Derfor stiller vi med fly og mannskap og håper at alle våre kunder og samarbeidspartnere vil hjelpe oss å fylle et fly med medisiner, skolemateriell og annen nødhjelp slik at barna i Tsjad én dag skal kunne forsørge seg selv og bygge opp lokalsamfunnene sine, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Jeg har selv sett hvor alvorlig den humanitære situasjonen er i den delen av Afrika. Denne flyvningen vil gjøre en enorm forskjell for barna i Tsjad. Jeg håper så mange som mulig bidrar, slik at vi får fylt opp lasterommene med livsnødvendig medisin, vannrenseutstyr og andre nødhjelpsartikler, sier Camilla Viken, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

Enkelt å bidra
Flyet med nødhjelp og skoleutstyr tar av den 17. september. Innen det skal vi samle inn to millioner kroner, slik at vi kan fylle lasterom, hattehyller og seter med medisin, annen nødhjelp og skoleutstyr. Norwegian vil fly fra Oslo til København, hvor nødhjelp og skoleutstyr fra UNICEFs verdenslager lastes ombord. Deretter settes kursen mot Tsjads hovedstad, N’Djamena.

En rekke av Norwegians medarbeidere bidrar til å fylle flyet ved å samle inn penger og gjennom frivillig arbeid. Norwegian vil også gjennom en rekke kanaler be sine passasjerer om hjelp til å fylle flyet. Man kan bidra ved å donere et beløp når man bestiller flybillett på norwegian.no, eller ved å sende sms med kodeord FLY til 2040. 200 kroner vil da i regi av UNICEF gå uavkortet til trengende barn i Tsjad. Det er også mulig å donere et valgfritt beløp via Vipps ved å legge til #UNICEF Fyll et fly med vippsnummer 88343 eller ved å besøke kampanjesiden vår, www.unicef.no/fyll-et-fly.

Tidligere år har UNICEF og Norwegian samarbeidet om å sende fly med nødhjelp til verdens nest største flyktningleir, Za’atari i JordanDen sentralafrikanske republikkMali og Yemen.

UNICEF Norge og Norwegian har i tolv år hatt et tett samarbeid for å hjelpe vanskeligstilte barn verden over. Avtalen mellom UNICEF og Norwegian har også blitt utvidet til å omfatte UNICEF i Sverige, Danmark og USA. Det innebærer flere kampanjer og gir enda flere medarbeidere i Norwegian mulighet til å være med og hjelpe.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.