Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Foto: Ford Motor Norge

Europas mest solgte 1-tonns varebil, Ford Transit Custom, har fått den høyeste oppnåelige utmerkelsen for sine avanserte førerassistanseteknologier av det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Med den nye utmerkelsen er Ford den eneste nyttekjøretøyprodusenten som har den høyeste oppnåelige utmerkelsen – altså gull – for både 1-tonns og 2-tonns varebiler. I fjor fikk 2T Transit gull i sin klasse. De er også den eneste bilprodusenten som har mer enn ett gull for sine varebiler. Transit 2T fikk også den høyeste score som noen gang er gitt til en bil som er testet.

– Sjåførens sikkerhet er viktigere enn noe annet både for oss og for våre kunder. Vi utvikler derfor våre nyttekjøretøy for å beskytte både de som bruker dem og for å unngå trafikkulykker. Vi er selvsagt svært fornøyd med å se at Euro NCAP anerkjenner Fords lederrolle innenfor nyttekjøretøysikkerhet, sier Hans Schep, general manager for nyttekjøretøy i Ford Europa.

Gull-utmerkelsen som Transit Custom nå mottok kommer som følge av en rekke ytterligere forbedrede sikkerhetsspesifikasjoner på den svært populære varebilen. En av disse var å innføre setebeltepåminnelsesteknologi som standard tidligere i år.

Nytt smart digitalt bakspeil og ny motor med 150 HK

Fra tidlig i 2022 vil også Transit Custom komme med et nytt smart digitalt bakspeil som gir deg dobbelt så god oversikt når du rygger som med et vanlig bakspeil. Det hjelper spesielt de som har varebil uten vindu bak eller fullastet bil.

Nyttekjøretøykundene kan nå også få innfestningsskinner med LED-belysning i varerommet som gjør sikring av lasten enklere. Et praktisk dobbeltgulv med skuffer under er også tilgjengelig både for biler med lang og kort hjulbase.

En stilig ny lakkfarge, Grey Matter, vil også bli tilgjengelig.

Ford introduserer også en ny 150 HK-variant av sin 2-liters EcoBlue dieselmotor for Transit Custom kombi og Tourneo Custom. Den nye motoren blir tilgjengelig i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse eller en 6-trinns automatgirkasse. 

Sammen med søstermodellen, 8/9-seteren Tourneo Custom, er Transit Custom den mest solgte Ford-modellen i Europa i år, med hele 117 014 biler i løpet av de første ni månedene.

Kilde: Ford Motor Norge

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.