Første serieproduserte el lastebil til DB Schenker

DB Schenker oppnår 100% elektrisk bylogistikk i Oslo med ny Volvo FL elektrisk lastebil

Foto: DB Schenker

Serieproduksjon av miljøvennlige 16-tonns lastebiler  Første lastebil til DB Schenker ønsket velkommen av statsminister Erna Solberg og administrerende direktør Jochen Thewes • Milepæl i bærekraftig urban logistikk

Essen/Oslo, 12 august 2020 – DB Schenker realiserer sitt mål om null direkte utslipp i all bydistribusjon ved å integrere den nye Volvo FL electric ved bærekrafige Oslo City Hub. Bilen ble avduket i dag av Norges statsminister Erna Solberg– som takket DB Schenker for innsatsen mot grønnere transsport-løsninger. Lanseringen støttes av Enova. Dette er Norges første serieproduserte 16-tonns elektriske lastebil, og denne vil gjøre det mulig for DB Schenker å drive bærekraftig logistikk i Oslo.

Ved avdukingen av den nye lastebilen i Oslo uttalte statsminister Erna Solberg: «Vi er avhengige av ambisiøse og innovative aktører som DB Schenker for å utvikle ny grønn teknologi. Jeg vil berømme dere for en innovativ tilnærming som også går utover bruk av elektriske lastebiler. Med Enova-støtte og betydelige investeringer i elbiler, og en sentralt plassert logistikkterminal, viser dere veien.

Jochen Thewes, DB Schenker’s CEO legger til: “Vi i DB Schenker er fullt ut forpliktet til å kontinuerlig redusere vårt økologiske fotavtrykk. Vi er fast bestemt på å tilby våre kunder grønnere og renere logistikkløsninger for å støtte dem i deres bærekraftmål. Med denne nye Volvo FL Electric, og løsningen knyttet til Oslo City Hub, kan vi nå bevise at utslippsfri drift er mulig i bytransport. Vi er stolte av å levere førsteklasses løsninger for å beskytte miljøet vårt og bidra til større ambisjoner om et klimanøytralt samfunn.

ed en bruttovekt på 16 tonn vil Volvo FLelectric bli brukt i DB Schenkers bydistribusjon i Oslo. Den driftes uten direkte utslipp og uten motorstøy. Dette tjener den økende etterspørselen etter urbane logistikkløsninger som redusere miljøpåvirkningen. Det gjør at både Oslo City Hub og bilparken der drives av fornybar energi.

Totalt har DB Schenker bestilt elleve elektriske lastebiler til bylogistikk i Oslo, som skal erstatte dieseldrevne lastebiler. For å symbolisere dette har den første av tre Volvo FL electric lastebiler en profilering som sier “100% elektrisk i Oslo”.

Oslo City Hub som ligger sentralt plassert i hovedstaden ble åpnet i mai 2019. Ved utgangen av 2020 vil bydistribusjonen kjøre helt uten fossilt brensel, ved hjelp av totalt 23 elbiler, inkludert elektriske varebiler og sykler. Hver dag vil rundt 800 forsendelser i Oslo leveres med elbil.

Globalt er DB Schenker fortsatt forpliktet til sitt mål om å redusere sine spesifikke klimagassutslipp med 40% frem til 2030, sammenlignet med 2006. Det regionale, og vellykkede beviset på et bærekraftig urbant logistikkkonsept finner vi i Oslo, og det er en viktig milepæl mot dette overordnede målet.

Kilde: DB Schenker

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.