Forventninger til ny regjering

Adm. direktør, Are Kjensli. Foto: NHO LT

Økte investeringer innen FoU og innovasjon og økt drahjelp til grønn omstilling er noen av forventningene NHO Logistikk og Transport håper innfris med ny regjering.

– Vi vil gjerne gratulere Gahr Støre med seieren og ønsker lykke til med å forhandle og danne ny Regjering. Vi vil samtidig takke for godt samarbeid med den sittende Regjeringen og alle komiteene på Stortinget, sier Are Kjensli, adm. direktør i NHO Logistikk og Transport.

Krevende forhandlinger på samferdsel

Næringspolitisk direktør Ole A. Hagen oppfatter at det blir krevende forhandlinger om en ny regjeringsplattform, og særlig innen samferdselssektoren har partiene ulik vektlegging av by vs distrikt og kollektivsatsing vs veibygging.
– Vi må nok regne med at det blir mer krevende for private aktører, sier Hagen. Samferdselspolitisk talsperson Sverre Myrli (Ap) har varslet at de vil frede Nye Veier, men at han vil se særskilt på organisering av jernbanesektoren og reversere konkurranseutsetting. For gods på bane kan det bli økt oppmerksomhet om terminaldrift og sikre rammebetingelsene, blant annet incentiv- og kompensasjonsordninger.

Useriøse aktører er uønsket

– Videre har flere partier varslet en innskjerping i kampen mot sosial dumping, hvor både lover, regler og holdningsskapende arbeid skal bidra til å få bort de useriøse aktørene i bransjen. Vi i NHO LT er også opptatt av å få bort useriøse aktører og få konkurranse på like vilkår, understreker Are Kjensli.

Forventninger om FoU, innovasjon og grønn omstilling

– Vi forventer også at en ny Regjering vil styrke den statlige satsingen på den grønne omstillingen, sier Hagen. For vår del handler mye om å sikre 0-utslipp i byene og kutte 50 pst CO2 for tungtransporten innen 2030. Tilsvarende gjelder å utvikle virkemiddelapparatet og sikre økte investeringer innen FoU og Innovasjon for vår sektor, også for transport- og logistikkbransjen.

Kilde: NHO LT

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.