Fremtidens godsløsninger i Bergen

Samferdselsministeren på scenen under Transport- og logistikkdagen 2021. Foto: NHO LT

Hva skjer med godstransporten fremover når havnen skal til Ågotnes og togene til Nygårdstangen – og hva er NHO Logistikk og Transport sin posisjon til fremtidens godsløsning i Bergen?

I dag ble Transport- og logsitikkdagen 2021 arrangert på Grand Hotell Terminus i Bergen. Et omfattende samferdselspolitisk program med innledere fra både politisk ledelse, næringslivet og øvrige relevante aktører. 

– Tiden er inne for å jobbe sammen for fremtidens godsløsninger. Beslutningen om å flytte havnen fra Dokken til Ågotnes og utvikling av Nygårdstangen (bane) ligger fast. Nå må vi bruke kreftene på å sikre gjennomslag for fremtidens løsninger. I tillegg er nullutslippssone, CityHub og ladestrategi viktige nye elementer for å få en klimavennlig utvikling av transport- og logistikkbransjen i Bergens-regionen. Dette var blant poengene som ble trukket frem av næringspolitisk direktør i NHO Logsitikk og Transport, Ole A. Hagen, i hans innledningsforedrag. Han fremmet også Bergens posisjonering regionalt og nasjonalt som vesentlig for å få en best mulig diskusjon om fremtidens løsninger.
Programleder for første sesjon var Gerdt Meyer, styreleder i NHO LT i region Vest.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide tok i sitt innlegg til orde for at Bergen har all grunn til å være fornøyd med investeringene og trakk frem bl.a. Hordfast, Nygårdstangen og bybanen. 

Kilde: NHO LT

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.