Helthjem utvider etter sterk vekst: – Skal klare 40 millioner pakker årlig

NY STORSTUE: Helthjem flytter inn i ny terminal etter sterk vekst. Her ved konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund, daglig leder i Helthjem Anders Angen og terminalsjef i Helthjem, Yahya Swajet. Foto: Endre Igland/At Hand.

Nå er det besluttet at Helthjem flytter inn i en ny og mer miljøvennlig terminal på over 30.000 kvadratmeter. Distributøren klargjør for å sende 40 millioner pakker årlig.

Distributøren Helthjem har opplevd rakettvekst siden oppstarten med pakker i 2015. På få år har selskapet gått fra 0 til over 13 millioner pakkesendinger – i året. Dette gir en markedsandel på 15 prosent og Helthjem er med det Norges største privateide selskap innen distribusjon av netthandelspakker. 

I fjor sommer flyttet Helthjem til ny hovedterminal i Vestby næringspark, noen kilometer sør for Oslo på 12.000 kvadratmeter, men det holder ikke lengre: 

– Etter en vanvittig vekst, er det nå besluttet at vi flytter inn i over 30.000 kvadratmeter på Vestby som kan håndtere 40 millioner pakker årlig, altså tre ganger dagens volum. Den nye storstua i hjerte av Logistikk-Norge blir en viktig brikke mot målet vårt om en betydelig større markedsandel, sier daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen. 

– Som en del av flyttingen ser vi også på topp moderne automatisering, for å sikre at vi fortsetter å levere så raskt som vi ønsker. Fra denne terminalen kan vi nå ut til halve Norge – før frokost – dagen etter bestilling av en vare på nettet, sier Angen.

Fokus på miljø

Helthjems nye hovedterminal står helt klar til sommeren 2023. Bygget får Norges fremste miljøsertifiseringssystem (BREEM), og det vil blant annet bli satt inn solcelleanlegg på taket og fasaden:

– Vi er nå i gang med å løfte satsingen vår innen bærekraft, og da blir det helt naturlig for oss å gjøre denne investeringen når vi flytter til ny terminal. Vi har ambisiøse miljømål og ser hele tiden på hvordan vi kan løfte oss på dette feltet, sier Angen.

Bak Helthjem står et nettverk av avisbud drevet av Polaris, Amedia og Schibsted. Flere logistikkrelaterte selskaper eid av mediegigantene flytter nå inn under samme tak i Vestby:

– Vi kan nå jobbe mer effektivt enn noen gang og det gir flere gevinster for oss. For eksempel betyr samlokaliseringen av selskapene at vi kan kutte bort et stort antall lastebiler hver eneste dag i produksjonen, som senker CO2-utslippene våre, uttaler Angen.

Storavtale

Det er NREP Logicenters som har signert leieavtalen med Schibsted Norge i Vestby næringspark, som er på nøyaktig 30.500 kvadratmeter. Fundamentet er nå støpt og bygget vil stå ferdig til sommeren.

– Helthjem er et av Norges raskest voksende logistikkselskaper og vi er veldig stolte av å få tilliten her fra Schibsted, sier daglig leder i NREP, Ruben Krantz. 

Avtalen inkluderer også Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon som står for trykk og distribusjon av blant annet dagsferske aviser som VG og Aftenposten:

– Schibsted har troen på papirprodukter, og derfor flytter vi virksomheten til dette anlegget. Papiravisen er svært viktig for våre merkevarer, og det kommer den til å fortsette å være i mange år fremover, sier konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes.

Kilde: Helthjem

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.