Historisk dag: Elbilladere erstatter drivstoffpumper

Topp stemning når det for første gang fjernes drivstoffpumper til fordel for hurtigladere: f.v: Håkon Stiksrud, direktør for e-mobility i Circle K, Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening og Sverre Rosèn, norgessjef for Circle K (foto: Terje Borud).

For første gang fjernes drivstoffpumper for å gjøre plass til hurtigladere for elbil.

– Vi er inne i en ny æra. Det er en historisk milepæl at bensinstasjonskjedene erstatter drivstoffpumper med fossilt drivstoff med hurtigladere. Vi gratulerer Circle K som satser skikkelig på elbil, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Stadig flere elbiler selges. Markedsandelen i nybilsalget er på 44 prosent, og det fossile drivstoffsalget går ned. På landsbasis har salget av bensin og diesel gått ned med vel 3 prosent i august, sammenlignet med samme periode i 2018, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Circle K er inne i en storstilt utbygging av hurtigladere og nå bytter de også ut drivstoffpumper med hurtigladere. Aller først ute er deres stasjon på Aleksander Kiellands plass i Oslo. Her merkes veksten i antall elbilister best. 

 – Vi heier, men samtidig er det viktig at beninstasjonskjedene som Circle K forter seg. Norges elbilister er ivrige på flere ladestasjoner, det er det ingen tvil om, poengterer Bu.

Christina Bu synes det er ekstra gøy å markere dette samtidig som verdens ledere er samlet på FNs klimatoppmøte i New York i dag.

 – Norge har en offensiv elbilpolitikk som virker. Snart vil vi se at flere og flere bensin- og dieselpumper blir erstattet av hurtigladere og bensinstasjoner blir energistasjoner, avslutter Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.