Historisk stor el-avtale for Volvo Trucks

Posten Norge har bestilt 29 Volvo FE/FL Electric skapbiler med både to og tre akslinger.. Foto: Volvo

Posten Norge har bestilt elektriske lastebiler i et omfang som vekker oppsikt, også langt utenfor landegrensene.

– Dette er en av de største ordrene av Volvo-lastebiler med alternative drivlinjer. Dette er stort, også globalt, forteller Espen Sanne, Fleet Sales Manager i Volvo Norge AS.

Posten Norge har bestilt 29 elektriske skapbiler med 265 kWh batteri. De har samme drivverk, men kommer i litt forskjellige konfigurasjoner, fordelt på FL- og FE-modellene med henholdsvis to og tre akslinger.

– Dette er uten tvil den største avtalen Volvo Trucks har gjort på elektriske kjøretøy i Norge, understreker Sanne.

Fra før har Posten Norge allerede inne en bestilling på 13 biogassbiler og tre elektriske lastebiler. Totalt sett skal Volvo Trucks levere 32 elektriske og 13 gassdrevne lastebiler til Posten Norge i 2022.

– Vi er glade for å ha landet denne avtalen. Dette er kjøretøy vi raskt ønsker å sette i drift fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. 37 prosent av vår kjøretøypark går nå på fornybar energi og den skal økes betydelig i tiden fremover. Vi har en offensiv miljøstrategi som hele landet skal få glede av, og for å ha tempo i dette viktige arbeidet trenger vi kvalitetsfokuserte og ambisiøse samarbeidspartnere som Volvo, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Postenkonsernet.

Salget av elektrisk har for alvor løsnet i Norge

Bjørn Inge Haugan, salgs- og markedsdirektør i Volvo Norge, legger ikke skjul på at den historiske avtalen betyr mye for Volvo Trucks, sett i lys av den tunge satsingen på elektriske drivlinjer. Mange følger naturlig nok med på hvordan en så stor aktør som Posten løser både dagens og morgendagens distribusjonsutfordringer.

– Det er viktig at de store er med og leder an. En såpass stor ordre forteller alle andre at regional transport med elektriske lastebiler faktisk er en løsning. Posten er med og viser at nå er vi der, fastslår han.

Haugan mener markedet har ventet på at de store produsentene kan tilby elektrisk transport som tilfredsstiller deres produktivitets- og ytelseskrav.

– Fleet sales har salgsansvar mot de store transportørene i Norge, og vi vet at de har en veldig sterk miljøstrategi. De har nok vært utålmodige på elektriske lastebiler, og de er svært glade for at vi nå kan levere produkter som er tilpasset deres bruk, sier han.

At Volvo nå kan levere i det volumet kundene faktisk ønsker og har behov for representerer et taktskifte.

– Det har løsnet noe voldsomt det siste året. Det kommer nok flere store ordrer på elektriske biler, spår Bjørn Inge Haugan.

Fakta om Volvos elektriske lastebiler:

  • Volvo Trucks har fem (seks inkludert Volvo VNR for det Nordamerikanske markedet) helelektriske lastebilmodeller for å dekke et vidt spekter av transportbehov.
  • Volvo FH, FM og FMX Electric er tunge lastebiler med totalvekt opptil 44 tonn. De er i salg i Europa og produksjon starter i andre halvår 2022.
  • Serieproduksjon av Volvo FL og FE Electric for bydistribusjon og avfallshåndtering startet i 2019 i Europa.
  • Produksjon av Volvo VNR Electric for Nord-Amerika startet i 2021.

Kilde: Volvo

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.