IAA 2019: Volkswagen lanserer gjennombruddet for elektriske biler med ID.3

Foto: Volkswagen

Fremtiden er sjelden så håndgripelig som på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt (IAA): Nye ID.3 fra Volkswagen – den første modellen i en hel familie av kommende ID.-biler. ID.3 har potensial til å bli startskuddet for elektrisk massemobilitet.

  • Visjonær ID.3: Tre ulike batteristørrelser, med rekkevidde på opptil 550 km.
  • Smartere e-Up!: Oppgradert modell med WLTP-rekkevidde på 260 km
  • Multitalentet e-Golf: Skaleringseffekter gjør bestselgeren enda gunstigere

– ID.3 er den første elbilen med et C02-nøytralt fotavtrykk. Dermed setter den standarder: for innovativ teknologi, for friheten individuell mobilitet bringer, og for klimabeskyttelse, sa Ralf Brandstätter, COO for Volkswagen Personbiler på IAA i dag.

På årets bilutstilling i Frankfurt (12. – 22. september), vil ID.3 få selskap av ytterligere to elektriske biler fra Volkswagen. Den nye utgaven av e-up!, som har verdenspremiere, og den aktuelle e-Golf. Tre Volkswagen, tre elektriske biler og tre utslippsfrie kjøretøy for både dagen i dag og morgendagen.

Volkswagen vil også vise andre konseptbiler i ID.-familien for å gi en smak av fremtiden: Den rommelige SUV-en ID. CROZZ, ID. BUZZ – morgendagens utgave av den ikoniske Volkswagenbussen, avantgardesedanen ID. VIZZION og nytolkningen av den ikoniske beachbuggyen – ID. BUGGY. Disse bilene vil bygge bro mellom nåtid og fremtid, og bringe Volkswagen over i en ny æra.

ID.3 1ST – den visjonære bilen. Som alle medlemmer av ID.-familien, er nye ID.3 basert på den modulære elektriske plattformen (MEB), utviklet av Volkswagen. I midten av mai startet forhåndsbestillingen av spesialutgaven ID.3 1ST (begrenset til 30.000 biler), med stor suksess. Norske kunder kan fortsatt forhåndsbestille ID.3 på volkswagen.no. Startprisen vil bli under 330.000 kr.

e-up! – den smarte bilen. Med nye e-up! gjør Volkswagen elektrisk mobilitet tilgjengelig for alle, med norske priser fra 179.900 kr (eks. frakt- og leveringsomkostninger). Et kraftig oppgradert batteri (32,3 kWh nettoenergi) gir en rekkevidde på 260 km (WLTP), som er en økning på over 70% fra dagens versjon. Den tilbyr utslippsfri kjøring for firma, firmabilkjørere og privatpersoner. I Norge vil nye e-up! bli tilgjengelig for bestilling senere i høst og utleveringene vil starte i januar 2020.

e-Golf – multitalentet. Europas mest populære bil har siden 2014 vært tilgjengelig også som nullutslippsbil. I Norge har mer enn 36.000 e-Golf blitt levert til kunder. Spesielt etter oppgraderingen i 2017 til 231 km rekkevidde (WLTP), er den en ideell match for bruksmønsteret til mange mennesker. Takket være skaleringsfordeler, blir den nå enda gunstigere. I Norge lanseres en svært velutstyrt kampanjemodell: e-Golf Exclusive, til 290.400 kr. (eks. frakt- og leveringsomkostninger).

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.