Nordmenn har firedoblet sin netthandel siden 2008

Rikke Kyllenstjerna, PostNords netthandelsekspert. Foto: PostNord

Netthandelen fortsetter å øke: 66 % av Norges befolkning oppgir at de handler på nett hver måned. I fjor brukte vi Nordmenn 49,1 milliarder på netthandel av fysiske 

I PostNords ferskeste rapport «Netthandelen i Norden» anslås det at vi nordmenn handlet på nett for 49,1 milliarder NOK i 2018. I snitt handlet en nordmann for 2095 NOK per måned på nett i 2018, som er en firedobling siden 2008. Norge handler nesten dobbelt så mye fra utlandet enn nabolandet Sverige.

Nordmenn handler nesten dobbelt så mye fra utlandet som svenskene. Klær og sko etterfulgt av hjemmeelektronikk er de to største kategoriene forbrukere i Norge kjøper oftest fra utlandet. Det fremgår av rapporten «Netthandel i Norden» fra PostNord, som blir publisert i dag.

– Nordmenn handler mye fra utlandet, nesten dobbelt så mye som svenskene. Dette skyldes nok at mange merkevarer ikke finnes i norske butikker. På lang sikt kan det også føre til at utenlandske nettbutikker etablerer lokale lagerløsninger i Norge, i hvert fall for returer, sier PostNords netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna.

«Netthandel i Norden» beskriver utviklingen og forbrukeratferden knyttet til handel på nett. Rapporten har blitt produsert av PostNord siden 2009 og er basert på forbrukerundersøkelser gjennomført månedlig av Kantar SIFO i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Til sammen har 89 053 respondenter deltatt i undersøkelsene i løpet av 2018. Det svenske Handelns Utvecklingsinstitut står for analysen.

Les mer fra Netthandel i Norden

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.