Rolls-Royce selger marinevirksomhet til KONGSBERG

Vil bidra med 2,5 milliarder til Kongsberg Gruppen

Foto: Rolls-Royce

Regjeringen er positiv til å være med på å finansiere Kongsberg Gruppens oppkjøp av Rolls-Royce Commercial Marine.

– Dette er viktig sak for Kongsberg Gruppen, Rolls-Royce Commercial Marine og den norske maritime næringen. Begge selskapene er i dag verdensledende på sine områder. De har mange ansatte i Norge, samtidig som de har bred internasjonal virksomhet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Kongsberg Gruppen offentliggjorde i dag at selskapet har inngått avtale om å kjøpe Rolls-Royce Commercial Marine. Kongsberg Gruppen vil finansiere oppkjøpet blant annet ved en emisjon på 5 milliarder kroner. Dette er en såkalt fortrinnsrettsemisjon der alle de eksisterende aksjeeierne har fortrinnsrett til å tegne seg. Staten eier 50,001 prosent av aksjene i Kongsberg Gruppen.

– Oppkjøpet er styrets beslutning, og det er styret som har ansvaret for å få finansieringen på plass. Regjeringen er positiv til at staten deltar i kapitalutvidelsen med sin andel på 2,5 milliarder kroner. Det forutsetter imidlertid også tilslutning i Stortinget, sier næringsministeren.

Rolls-Royce Commercial Marine er en verdensledende leverandør av skipsdesign, skipsteknologi og skipsutstyr. Selskapet har omtrent 3600 ansatte, hvorav rundt 1500 i Norge.

– Rolls-Royce Commercial Marine er viktig for den maritime klyngen på Sunnmøre og for Norge som havnasjon. De maritime næringene skaper jobber i hele landet og bidrar til et bærekraftig velferdssamfunn, sier næringsminister Røe Isaksen.

Regjeringens tilslutning gis med forbehold om samtykke fra Stortinget, at emisjonsvilkårene er akseptable og markedsmessige, og at det ikke fremkommer ny vesentlig informasjon frem til generalforsamlingen som skal ta stilling til emisjonen.

Pareto Securities AS har vært departementets finansielle rådgiver i denne saken.  

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.