Kickoff for Speditørtrainee 2021-2022

Foto: NHO LT

– Vi er svært glade for at vi langt om lenge kunne avholde kickoff for årets kull av speditørtraineees, sier Claus Haals, kompetanseleder hos NHO Logistikk og transport.

I uken før Sankthans møtte 18 nye trainees hverandre fysisk for første gang, etter å ha gjennomgått et digitalt onboardingprogram med 11 digitale samlinger på Zoom i løpet av mai og juni.

– På grunn av den Korona-forsinkede samlingen ble det en 3-dagers midsommersamling på Oscars festning i Oslofjorden – en fantastisk ramme om starten på en forhåpentlig ny normalsituasjon med fysiske fagsamlinger igjen, sier Haals.

Har Koronaen vært en utfordring for den nye kullet?

– Vi fryktet lenge at Koronaen skulle sette en stopper for årets kull – etter et utfordrende 2020 for vertsbedriftene. Dette skulle imidlertid vise seg ikke å bli tilfellet. Hele 18 nye speditørtrainees må anses som svært tilfredsstillende under de gjeldende omstendigheter. En vertsbedrift tok faktisk 5 trainees og en tok 2 trainees. Flere vertsbedrifter tok inn trainees for første gang. Årets kull kommer i hovedsak fra Vest- og Østlandet, sier Haals, så vi er meget fornøyde.

Har Koronaen gitt dere brukbare erfaringer for fremtiden?

– Absolutt! Allerede den første Koronabølgen i starten av 2020 tvang oss til å finne nye måter å nå ut til deltakerne med undervisningen. Zoom viste seg velegnet som digital undervisningsplattform – den gang som nødløsning. Imidlertid har vi lært at vi kan forbedre vårt undervisningstilbud med såkalt «blended learning» som kombinasjonen av e-Lærings-kurs, digitale klasserom og klassisk, fysisk klasseromsundervisning. Så den digitale komponenten har kommet for å bli.

NHO LT er engasjert i kjønnsbalanse i bransjen, ikke sant?

– Helt riktig, sier en fornøyd Haals. NHO LT´s styre og administrasjon har spesielt fra 2020 satt søkelyset på likestilling. Derfor er det morsomt at årets kull speditørtrainees har 60 % kvinner og dermed gitt vårt bidrag til å forbedre kjønnsbalansen i bransjen. Også i tidligere trainee-kull har vi ligget godt an i så henseende.

Hva tenker du om høstens rekrutering av vertsbedrifter til 2022-2023-kullet?

– Jeg tror faktisk at neste års kull, med oppstart i januar 2022, kan bli noe større enn i år. Mange vertsbedrifter var fristet nå i 2021, men valgte å se tiden an til 2022. Jeg har tillitt til at de nå kommer med i høstens rekrutteringsprosess. Speditørtrainee har blitt et virkelig populært tilbud – både for vertsbedriftenes egne kandidater og i rekrutteringssamarbeidet med NAV. Mer enn 70 trainees er nå ferdige eller under utdanning. Dette taler sitt eget språk, avslutter NHO LT´s kompetanseleder.

Kilde: NHO LT

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.