Knytter Tromsø tettere til verden

Komersiell sjef Eivind Bergland. Foto: NCL

North Sea Container Line (NCL) har startet regulær service på Tromsø, rederiet – som også er en komplett logistikkleverandør – har startet en 14 dagers service på Tromsø som en del av et styrket tilbud mellom Nord-Norge og Europa/Rotterdam. Tromsøværing og kommersiell sjef Eivind Bergland er glad for å bidra til et bredere logistikktilbud i regionen.

“Vi hjelper bedrifter i regionen til å nå internasjonale markeder, samt organiserer logistikken inn til Norge med materialer som blir brukt som innsatsfaktorer i industrien. Tilbudet er godt mottatt av næringslivet. Bergland trekker frem brukere av frysekontainere som de som har vært mest entusiastiske. Vi har også observert at turistnæringen blomstrer. Vi har hatt flere vareleveranser til cruisenæringen i området”, sier Bergland.

Tilbudet dekker ikke bare Tromsø, containertransport via sjøveien kommer hele regionen til gode. Vi tilbyr en komplett multimodal transportservice, hvor vi dekker både Troms og Finnmark. Denne uken har NCL for eksempel hjulpet et firma i Alta med å levere sine produkter på en effektiv og trygg måte til Canada, og vi arbeider også med industri i Balsfjord og på Senja.

«Det er dette som er så genialt med containerisering, det er veldig fleksibelt og enkelt. For Nord Norge er det egentlig en liten transportrevolusjon at man endelig får på plass en fast og pålitelig transportlinje til Europa, og vi tror at dette vil være med på å styrke konkurranseevnen til næringslivet i Tromsø-regionen. Vi er meget takknemlig over at havnevesenet i Tromsø har hjulpet med å legge til rette for oppstart, hvor de har bistått med kaiplass, håndtering av containere samt lagt til rette til strøm til kjøle / frysecontainere.», sier Bergland.

Vi gleder oss over å fastslå at etterspørsel og interesse for tilbudet har vært stort. Vi ser videre for oss at vi kopierer suksessen på Stokmarknes, hvor vi først startet med anløp hver 14. dag, med målsetning om å gradvis trappe opp tilbudet med ukentlig anløp. 

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.