MAN planlegger gjenåpning av produksjonen

Foto: MAN

På grunn av Korona-pandemien stanset MAN Truck & Bus produksjonen av nyttekjøretøy i midten av mars. Nå planlegger selskapet gradvis å komme i gang igjen med produksjonen.

MAN planlegger å komme i gang med produksjonen igjen fra 27. april. Det vil i første omgang skje med begrenset kapasitet og hvor hovedfokus ligger på å gi de ansatte maksimalt smittevern. Et eget krisehåndteringsteam har sørget for en detaljert plan for omfattende tiltak. Tiltakene omfatter blant annet større avstand mellom de ansatte og hvor det etter behov vil bli tilbudt beskyttelsesutstyr og opplæring.

“De siste ukene har krisehåndteringsteamet arbeidet intensivt med å vurdere tiltakene som er nødvendig for å kunne starte opp igjen våre produksjonsanlegg”, uttaler Joachim Drees, toppsjef for MAN Truck & Bus. “En av de største utfordringene har vært å sikre deleleveransene fra våre underleverandører, samt organisering av våre egne arbeidsprosesser for å beskytte våre medarbeidere. Det arbeides også med å stimulere etterspørselen etter nyttekjøretøy.”

Drees understreker at selskapets underleverandører finnes i alle EU-land og at selskapet derfor ber om støtte fra politikerne når det gjelder en samordnet strategi på EU-nivå for å stimulere markedet.

“Våre ansattes helse og sikkerhet har selvsagt vår høyeste prioritet. Derfor har vi i tillegg til vår helsehåndtering vedtatt mange organisatoriske tiltak for å sikre nødvendig medisinsk sikkerhet, hygiene og en minste avstand mellom de ansatte”, sier Dr. Carsten Intra, styremedlem og HR-direktør.

Et fåtall ansatte i både produksjon og administrasjon vil på nåværende tidspunkt fortsette med å arbeide på deltid eller benytte seg av fleksible arbeidstider, samt arbeide hjemmefra når det er mulig. Gjenåpningen vil skje gradvis og etter tilrådende sikkerhetsforanstaltninger.

MAN Truck & Bus vil fortsatt sikre at servicenettverket er operasjonelt for både MAN og NEOPLAN.

Kilde: MAN

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.