Med blikk for julegavemysterier

Postens julegavedetektiv elsker jobben sin, men trenger hjelp for at flest mulig pakker skal komme fram til de rette mottakerne.

I 14 år har Åse Lerfald gledet mottakere og avsendere av pakker over hele landet med å løse gåter som kan virke uløselige: Julegavedetektiven tar seg av pakker av en eller annengrunn har havnet på ville veier.

I svært mange av tilfeller dreier det seg om julegaver som er falt ut av emballasjen. Dermed er det ofte bare til og fra-lappen som forteller noe om hvor pakken skal. Likevel har Åse og hennes medhjelpere en oppklaringsprosent på godt over 90.

– Jeg har mange triks for å løse gåtene. Etter 14 år som julegavedetektiv og 36 som ansatt i Posten, har jeg snappet ett og annet. For eksempel kan vi søke på fornavn og se hvem om vi får opp noen med de navnene som bor på samme adresse. Dessverre kan vi ikke sjekke opp avsendere som «bestefar» og» «bestemor» i det registeret, forteller Åse Lerfald.

I år får hun god hjelp av  julegavedetektivens egen nettside. Her legges pakkegåtene ut, og alle kan selv sjekke om noe de savner ligger der.

– Det aller hyggeligste med denne jobben er å ringe og fortelle at vi har løst en julegavegåte. Ofte vet de ikke selv av sendingen deres har havnet på ville veier. «Den beste telefonen jeg har fått i år», sa en dame jeg ringte forleden, sier hun.

Hun tar ferie i julens helligdager, men er etter det i aksjon helt til 12. januar.

Men også julaften sørger Åse for å glede andre: Da jobber hun som vertskap under Alternativ jul-arrangementet for Oslo gate-og rusmiljø. 

Slik kan du hjelpe julegavedetektiven:

  • Pakk julegavene i solid emballasje. Bruk gjerne Norgespakken som du får kjøpt på Posten.
  • Sjekk at adressen er riktig. Er du i tvil, kan du bruke Postens adressesøk.
  • Legg en lapp med adresse på avsender og mottaker i pakken

Sjekk Postens fem viktige juletips her.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.