Mutares kjøper Frigoscandia AB

Foto: Søren Nielsen

Det Posten-eide selskapet Frigoscandia AB (tidligere Bring Frigo AB) i Sverige selges til det tyskbaserte investeringsselskapet Mutares.

Posten Norge AS og Mutares signerte i går en avtale om salg av aksjene i Frigoscandia AB. Salget forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet i Sverige.

Frigoscandia AB ble grunnlagt i 1948 og er markedsleder innen temperert logistikk i Sverige og driver et internasjonalt nettverk i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederland og Frankrike. Selskapet opererer 25 varehus og terminaler i Sverige og Norge, på tvers av sine tre segmenter innenlands transport, internasjonal transport og lager. Frigoscandia AB har nylig gjennomgått et navnebytte fra tidligere Bring Frigo AB. Selskapet har hovedkontor i Helsingborg.

Investeringsselskapet Mutares ser store muligheter i Frigoscandia-konsernet fremover. Oppkjøpet er Mutares andre svenske investering i november. Selskapet er tenkt å styrke vare- og tjenestesegmentet som en ny plattforminvestering med flere tilleggsmuligheter i Norden og Fastlands-Europa.

– En lang og spennende reise har fått en vellykket slutt og vi vant over betydelig konkurranse. Inntektsstørrelsen, markedet, driften og mentaliteten til organisasjonen passer perfekt til Mutares DNA. Vi er glade for å endelig bekrefte kjøpet av Frigoscandia AB, sier Johannes Laumann, CIO i Mutares SE &Co. KGaA Frigoscandia AB mener Mutares er godt posisjonert for å ta selskapet videre og forbedre- og utvikle virksomheten videre i et konkurranseintensivt marked.

– Vi tror Mutares vil bli en god eier som har gode forutsetninger for å utvikle virksomheten videre, sier Thomas Tscherning, styreleder i Frigoscandia AB og konserndirektør i Posten-konsernet.

– Vi ser frem mot å fortsette å utvikle Frigoscandia AB som et sterkt spesialistselskap innen matlogistikk, og sammen med Mutares realisere vår ambisiøse forretningsplan i den hensikt å møte våre kunders behov. Med nye utviklede tjenester for en bærekraftig verdikjede vil vi forsterke vår posisjon som den ledende aktøren i Norden, sier Peter Haveneth VD Frigoscandia AB.

Frigoscandia AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontrollert nettverk. Frigoscandia AB har en omsetning på om lag 2,5 mrd. svenske kroner og har ca 1000 ansatte.

Mutares SE & Co. KGaA (www.mutares.de) er det børsnoterte private equity holdingselskapet til Mutares, et europeisk investeringskonsern med kontorer blant annet i München (hovedkontor), Frankfurt, London, Madrid, Milano, Paris, Stockholm og Wien. Mutares kjøper små og mellomstore selskaper og deler av selskaper i spesielle situasjoner med hovedkontor i Europa som viser betydelig potensial for operasjonell forbedring og som selges igjen etter å ha gjennomgått en omplasserings- og stabiliseringsprosess. Mutares støtter og utvikler aktivt sine porteføljeselskaper med egne investerings- og driftsteam, samt gjennom oppkjøp av strategiske tilleggsvirksomhet.

Kilde: Posten Norge

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.