Nor-log Gruppen kjøper Bring Frigo AS

FOTO: Birger Morken / Posten

Det Posten-eide selskapet Bring Frigo AS i Norge selges til logistikkselskapet Nor-log Gruppen.

Posten Norge og Nor-log Gruppen er enige om at Nor-log Gruppen overtar alle aksjer i selskapet. Salget innebærer at Nor-log Gruppen kan tilby et enda mer finmasket, nasjonalt nettverk av kjøle- og frysetransporter.

− Vi mener at nye eiere med en tydelig satsing på tempererte transporter vil være bedre for Bring Frigo AS. Nor-log Gruppen er en betydelig aktør i det norske transportmarkedet og har lenge vært en god samarbeidspartner for Posten, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Nor-log Gruppen vil i en overgangsperiode overta hele virksomheten til Bring Frigo AS. Etter overgangsperioden er intensjonen at den internasjonale delen av virksomheten til Bring Frigo AS skal overtas av Bring Frigo AB i Sverige.

Gjennom oppkjøpet ønsker Nor-log Gruppen både å sikre eksisterende og etablere nye arbeidsplasser i norsk transportbransje.

– Ved å knytte Bring Frigo AS sitt nettverk sammen med Nor-log Gruppens eksisterende nettverk er vi i stand til å tilby et enda sterkere og bredere kundetilbud i markedet. Dette vil gi oss en sterk plattform for fremtidig utviklingsarbeid til beste for våre eksisterende og nye kunder, sier konsernsjef Lars Arne Brøttem i Nor-log Gruppen.

Salget av Bring Frigo AS til Nor-log Gruppen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Planlagt overtakelse er 1. februar.

Nor-log Gruppen er morselskap i et konsern opprettet i 2019 etter sammenslåingen av Miniekspress-selskapene og Suldal Transport og har til sammen over 400 ansatte. Selskapene spesialiserer seg på transport- og logistikkløsninger for gods som krever temperaturkontroll, og hadde i 2018 en samlet omsetning på 613 millioner NOK og resultat før skatt på 26 millioner NOK. Miniekspress og Suldal Transport har sine hovedkontor i hhv. Stokke og Suldal kommune med en samlet virksomhet som dekker alle deler av landet.

Bring Frigo AS er et datterselskap av Posten Norge AS med 135 ansatte som tilbyr transport- og logistikkløsninger for temperaturkontrollert gods både nasjonalt og internasjonalt. I 2018 hadde selskapet en omsetning på 979 millioner NOK. Gjennom 2019 har selskapet vist positiv utvikling i lønnsomheten. Selskapets hovedkontor er på Alnabru i tilknytning til Posten og Brings Logistikksenter Oslo.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.