Norge som europeisk satsingsområde for elfly

Samferdselsminister Jon Georg Dale og administrerende direktør hos EASA, Patrick Ky. Foto: SD

– Regjeringen ønsker å stimulere til rask innfasing av elfly. En avtale med det europeiske flysikkerhetsbyrået (EASA) kan bidra til å sette fart på arbeidet med elektrifiseringen av luftfarten, sier samferdselsminister Jon Georg Dale etter et møte med administrerende direktør hos EASA, Patrick Ky, i forrige uke.

I juni inngikk Luftfartstilsynet og det europeiske flysikkerhetsbyrået (EASA) en avtale om arbeidet med elektrifisering av luftfarten. Norge, med sitt godt utbygde regionalnett, anses som det ideelle området å satse på elfly.

– Norge er et langstrakt land, hvor fly mange steder i praksis er det viktigste kollektivtilbudet. Vi har mange flyruter med relativt få passasjerer over kortere strekninger. Det gjør Norge til det perfekte landet for utprøving av elektrifiserte løsninger. Vi kan bidra til en grønnere luftfart. Det er svært interessant at EASA ønsker å samarbeide med oss om dette, sier Dale.

Regjeringen har bedt om faglige råd fra Avinor og Luftfartstilsynet, som vil foreslå et program for introduksjon av elektriske fly i norsk luftfart. Denne skal være klart før årsskiftet.

Les mer om avtalen mellom Luftfartstilsynet og EASA på Luftfartstilsynets nettsider

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.