Norwegian-passasjerer har donert over 25 millioner kroner til UNICEF

Foto: Norwegian

Norwegians samarbeid med UNICEF har bidratt til å hjelpe hundretusenvis av barn i hele verden. Med et enkelt tastetrykk har Norwegians passasjerer siden 2015 donert over 25 millioner kroner når de har bestilt flybillett på Norwegians nettsider. Nordmenn gir mest.

Det totale bidraget fra Norwegians passasjerer siden 2015 har bidratt til å redde mange liv. 25 millioner kroner er nok til å installere over 7 000 brønner med vannpumper (én brønn kan forsyne en hel landsby eller flyktningleir med rent drikkevann), matrasjoner i form av energimatpakker til 184 000 barn i to uker, eller poliovaksine for 5,7 millioner barn.

Norwegians passasjerer har siden 2015 kunnet donere 25, 50, 75 eller 100 kroner når de kjøper flybillett på selskapets nettside. 25 kroner er nok til å fullvaksinere 10 barn mot polio, 50 kroner gir 1000 vannrensetabletter – nok til 5000 liter rent drikkevann, 75 kroner gir 21 energimatpakker – en ukes rasjon til et undernært barn, og 100 kroner er nok til skolebøker til en hel klasse.

– Flere bidrar når det er enkelt å gi
– Jeg vil takke våre fantastiske passasjerer for rausheten de har vist. Deres bidrag gjør at UNICEF kan sørge for at enda flere barn får den framtiden de fortjener. Når det er enkelt å gi er det enda flere som bidrar, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

– Dette er en måte å bidra på som krever lite av hver enkelt, men som kan bety liv og død for dem som mottar hjelpen. På vegne av UNICEF og barn verden over, vil vi takke Norwegians passasjerer for at de bryr seg og bidrar. Dette betyr utrolig mye, og derfor er det så fint å se at både nye og gamle passasjerer fortsetter å hjelpe til. Slik redder vi barns liv, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Norske kunder gir mest
I 2018 donerte våre passasjerer hele 8,9 millioner kroner. Alt i alt så er det kunder i Norge som totalt sett har gitt aller mest i 2018, som kan forklares med at det er i og fra Norge at Norwegian har flest ruter. Totalt i 2018 donerte våre kunder i Norge mer enn én millioner kroner til UNICEF. Snittdonasjonen var på 47 kroner.

Andre fakta:
– Det er på ruten fra Las Palmas til Hamburg at gjennomsnittsdonasjonen var aller høyest i 2018, på 75 kroner fra hver passasjer som donerte, tett etterfulgt av København – Oakland, hvor gjennomsnittsdonasjonen var på 74 kroner
– August er måneden UNICEF får flest donasjoner fra våre passasjerer
– I desember er gjennomsnittsdonasjonen aller høyest; på 49 kroner fra hver passasjer som donerer

Topp ti ruter hvor det samlet sett doneres mest penger til UNICEF ved bestilling på nett:

  1. London Gatwick – New York, JFK
  2. New York, JFK – London Gatwick
  3. Bergen – Oslo
  4. Oslo – Bergen
  5. Trondheim – Oslo
  6. Los Angeles – London Gatwick
  7. Stockholm –London Gatwick
  8. London Gatwick – Los Angeles
  9. Oslo – London Gatwick
  10. Oslo – Trondheim
Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.