Ny, klimasmart bildeling på jobb

Foto: Hayk

God mobilitet gjør livet enklere. Derfor har teknologiselskapet Hayk utviklet en av verdens mest effektive og klimasmarte bildelingsordninger, som nå er klar for å testes av norske bedrifter.

– Hayk-modellen gjør det billigere og enklere for bedriften å tilby god og klimasmart mobilitet for de ansatte, forteller CEO Nikolai Pyke i Hayk.

Teknologiselskapet har hentet inn 10,6 millioner kroner og er nå klare til å lansere sin banebrytende bildelingsordning. Først ut til å teste løsningen, er norske selskaper med fokus på effektive og glade medarbeidere, og som vil ha synlige klimatiltak som gir gode og målbare resultater.

Ser etter pilotbedrifter

Nå jakter gründerne bedrifter som har lyst til å være med på det bærekraftige bildelingskonseptet. Visjonen er å gjøre byene bedre for alle – også bilistene – ved å redusere både utslipp og kaos i byene.

­– Dersom alle biler var i bruk 90 prosent av tiden, kunne vi klart oss med kun ti prosent av bilparken. For at bildeling skal bli miljøvennlig, må hver bil utnyttes mer. Da er det behov for de riktige incitamentene som gjør at det faktisk skjer, forklarer Pyke.

Kilde: Hayk

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.