Ny rapport om internasjonal omsetning fra norsk leverandørindustri

Den internasjonale omsetningen til norsk leverandørindustri var på 100 milliarder norske kroner i 2017.

De største markedene var Storbritannia, Brasil og USA. Dette kommer frem i rapporten “Internasjonal omsetning fra norske oljeserviceselskaper” levert til Olje- og energidepartementet fra Rystad Energy.

I 2017 hadde norsk leverandørindustri 25 prosent lavere aktivitet internasjonalt enn året før, i et år hvor globale innkjøp til offshoresektoren også falt. Norske selskap er eksponert mot rigg og feltutbygginger som har lidd under noen krevende år. Ifølge rapporten kan bunnivået i internasjonal omsetning for norske leverandører være nådd. Det er tegn på at det globale markedet for offshore tar seg opp i årene fremover.

– 100 milliarder i internasjonal omsetning er et høyt tall i et år med en krevende markedssituasjon. Jeg er glad for at vi ser flere tegn på at det ser lysere ut fremover. Norske leverandører har i 2018 vunnet store kontrakter i blant annet Brasil og Kina. Samtidig skjer mye på hjemmebane, som aktivitet knyttet til Norges største industriprosjekt, Johan Sverdrup, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

Subsea ble også i 2017 produktsegmentet med størst internasjonal omsetning. Seismikk var det eneste segmentet som opplevde vekst fra 2016 til 2017.

Les hele rapporten her.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.