Signerte allianseavtale for modifikasjoner

Prosjektdirektør Olav Henriksen (nede til venstre) i Aker BP signerer avtalen om en modifikasjonsallianse med Aker Solutions Foto: AKER BP

Aker BP og Aker Solutions inngår allianse for levering av modifikasjonsprosjekter på tre av Aker BPs felt.

̶  Vi har jobbet tett med Aker Solutions gjennom en årrekke og er stolte av å etablere alliansen – kanskje den første og største i sitt slag på norsk sokkel. Avtalen er i tråd med Aker BPs strategi med å inngå langsiktige og forutsigbare avtaler med samarbeidspartnere, sier prosjektdirektør i Aker BP Olav Henriksen.

Allianseavtalen baserer seg på rammeavtalen BP Norge og Aker Solutions signerte i 2015. Den gjelder alt modifikasjonsarbeid på offshoreinstallasjonene på Valhall, Ula og Skarv. Fabrikasjonsvekstedene til Aker Solutions i Egersund og i Sandnessjøen er også involvert i arbeid gjennom Modifikasjonsalliansen.

Felles organisasjon

En organisasjon for Modifikasjonsalliansen ble etablert i april. Organisasjonen, med nærmere 500 personer, er samlokalisert i Stavanger.

̶  Vi vet at vi er avhengige av at både vi og våre leverandører utvikler oss for å kunne konkurrere i et framtidig marked. Aker BP og Aker Solutions har de siste årene jobbet sammen for å effektivisere arbeidsprosesser. Det var likevel et sterkt ønske fra begge selskapene å klare å etablere en allianse for modifikasjonsarbeid, forklarer leder for modifikasjonsprosjekter Marie Ravnestad i Aker BP.

̶  Vi har jobbet mye med å beskrive hvordan arbeidsomfanget skal defineres for hver installasjon. Det var viktig å få etablert en avtale med felles drivere som sikrer at det som gir gode resultater for kunden også skal gi gode resultater for leverandøren, sier Ravnestad.

Mål om å bli ledende

Allianseavtalen ble signert 6. juli. En viktig milepæl for Aker BP, sier prosjektdirektør Olav Henriksen.

̶  Målet vårt et å bli den ledende prosjektorganisasjonen for modifikasjoner på norsk sokkel. Med den kompetansen og erfaring disse to selskapene har opparbeidet seg ligge forholdene godt til rette for at vi sammen skal nå det målet, avslutter Henriksen.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.