Opphever Vlantana-vedtak

Foto: Vlantana

Vegdirektoratet har opphevet vedtak fra februar 2020 om tilbakekalling av transportløyver fra transportselskapet Vlantana Norge AS etter klagebehandling. 

På bakgrunn av forhold som ble avdekket i en foretakskontroll av Vlantana Norge AS gjort av Statens vegvesen og Arbeidstilsynet, fattet Vegvesenet 17. februar 2020 vedtak om å tilbakekalle selskapets transportløyver. Vlantana påklaget vedtaket 10. mars.

Vedtaket ble gitt oppsettende virkning og løyvene ble ikke tilbakekalt av Vegvesenet. Det norske Vlantana-selskapet, som var innehaver av løyvene, meldte seg selv oppløst fra 24. februar 2020.

– Vi har kommet til at det ikke var hjemme for å tilbakekalle løyvet i dette tilfellet. For at vilkåret om «god vandel» ikke lenger skal være oppfylt må det minst foreligge enten dom eller sanksjoner for overtredelse av kravene. Selv om Vlantana Norge på vedtakstidspunktet var anmeldt for slike overtredelser var ikke selskapet dømt eller ilagt sanksjoner, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Vegdirektoratet.

Forordning (EF) nr. 1071/2009 art. 6 tredje ledd fastsetter vilkårene som skal legges til grunn for «god vandel».

Kilde: Statens vegvesen

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.