Peugeot e-Boxer: stor elektrisk varebil uten kompromisser

Foto: PSA Norge

Peugeot har akkurat vist elektriske e-Expert, og følger nå opp med en enda større varebil – med null utslipp. Det går heller ikke denne gangen på akkord med egenskapene. E-Boxer laster opp til 1.890 kilo og 17 kubikkmeter med last (avhengig av karosseri).

Peugeot e-Boxer tilfredsstiller mange behov og antallet varianter er rikelig. Den kommer med to rekkevidder (200 km og 340 km), batteri med 37 kWt og 70 kWt, 122 hestekrefter og 260 newtonmeter, fire lengder (4,93 meter til 6,36 meter), tre høyder (2,25 meter til 2,76 meter) og et innvendig volum som er identisk med dieselmodellene.

Nullutslipp er nå også tilgjengelig for de med behov for ekstra stort lastevolum. De fire lengdene baserer seg på tre akselavstander på henholdsvis 3 meter, 3,45 meter og 4,03 meter. Sammen med tre høyder blir det en rekke varianter med lastekapasitet fra 8 til 17 kubikkmeter.

I tillegg til dette vil e-Boxer leveres som chassis med én seterad, chassis med to seterader og gulvmodell med én seterad i førerhytta.

Peugeot e-Boxer beholder designet som er kjent fra dieselmodellene, men får noen unike tegn på at det er en nullutslippsbil. Den får en «e-Boxer»-logo bak, «e» på sidene og tanklokket er erstattet med ladekontakt. Innvendig får den elbil-instrumentering og girvelgeren er erstattet med knapper.

Den får også et bakspeil med et display som viser batteritilstand, rekkevidde, volt, ampere og valgt gir (D, N eller R).

–          Vi ser frem til å delta i den største klassen med nullutslippsbiler. E-Boxer kommer med 122 hestekrefter og kvalifiserer dermed til 50.000 kroner i Enova-støtte. Vi er sikre på at en rekke store transportører vil se nytten av et elektrisk alternativ med god rekkevidde i denne klassen, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA-varebil hos Bertel O. Steen.

Den kommer også med mye utstyr i Premium-utførelse:

–          Stereo med blåtann, 5-tommers skjerm og multifunksjonsratt

–          Ryggeassistent

–          Klimaanlegg

–          Automatiske lys og pussere

–          Elektrisk justering og varme i speil

Av tilleggsutstyr kan det leveres:

–          Navigasjon med 9-tommers skjerm

–          Ryggekamera

–          Active Safety Brake

–          Filskiftevarsler

–          Skiltleser

–          Automatiske fjernlys

–          Blindsonevarsler

–          Cruise Control

–          Grip Control og Hill Descent Control (nedstigningsassistent)

–          LED-kjørelys

Bilen er tilgjengelig i Norge på slutten av året.

Kilde: PSA Norge

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.