Posten med nye elvarebiler til julepakkene

Disse elektriske varebilene fra Posten blir å se i juletrafikken i Oslo. Foto: Aleksander Alnes / Posten

Posten setter inn fire store elektriske varebiler i juletrafikken i Oslo. Det er de første elbilene av denne størrelsen som er i drift i Norge.

Bilene av typen Volkswagen E-Crafter skal levere store og små pakker i Oslo sentrum fra torsdag 13. desember. Posten har i dag 600 varebiler av denne størrelsen på landsbasis, men de er drevet med fossilt drivstoff.

– Posten har som mål å benytte kun fornybare energikilder i biler og bygninger innen 2025. De fire E-Crafterne som nå settes i drift, er de første av mange slike biler som vil komme for at vi skal nå det målet, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Han legger til at Posten er avhengig av bilprodusentene for å kunne innføre konkurransedyktige nullutslippsløsninger så raskt som selskapet ønsker.

– Vi har lenge ventet på at også store varebiler får god nok batterikapasitet, og er glad for at Volkswagen og Harald A. Møller nå har levert de første, sier Eckhoff.

Posten Norge har fra før bestilt tre elektriske, store varebiler fra den kinesiske produsenten Maxus. De kommer i 2019. Fremover vil Posten teste ut en rekke andre nullutslippsløsninger for varetransport. Det er alt fra elektriske varesykler, som allerede er i bruk, til store semitrailere som er reservert fra Tesla og Niokola.

Fakta om Posten Norges miljøsatsing

  • Har redusert CO2-utslippet med 47 prosent siden 2008, tilsvarende årsforbruket til over 90.000 personbiler.
  • Eier Nordens største elbil-park med ca1200 kjøretøy.
  • Har ca 100 kjøretøy på biogass.
  • I 43 byer/tettsteder er det nå utslippsfri brevdistribusjon.
Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.