Qatar Airways øker fra Avinor Oslo lufthavn

Photo: Bilal EL-Daou/Pixabay.com

Qatar Airways øker sin kapasitet fra Norge. Fra slutten av mars setter selskapet inn fire nye ukentlige avganger til Doha fra Norges hovedflyplass.

Det betyr at selskapet vil tilby doble daglige avganger fra Oslo lufthavn som en helårsrute.

– Norge er et viktig marked for Qatar Airways og vi ønsker derfor å tilby våre reisende et enda bedre produkt ved å kunne fly to ganger per dag fra Oslo direkte til Doha. Dette er internasjonalt knutepunkt som kan tilby et globalt rutenettverk mange nordmenn allerede benytter i dag, forteller Christian Deresjo, sjef for Qatar Airways i Norden.

Ruten vil bli operert av selskapets nye og drivstoffeffektive Boeing 787-8 Dreamliner og Airbus A350 med plass til henholdsvis 254 og 285 passasjerer. Denne kapasitetsøkningen vil også bidra til økt fraktkapasitet for norsk sjømatnæring til Asia. ​

– Dette er en rute som går godt og som er blitt veldig populær hos norske reisende som skal på ferie eller forretningsreise, og er med på å forsterke handel og investeringer til Norge fra utlandet. Flyplassen i Doha er et stort internasjonalt knutepunkt med gode forbindelser til destinasjoner i hele verden. Det øker også mulighetene for å frakte mer norsk sjømat ut til attraktive markeder i verden, sier avdelingsleder for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

Qatar Airways har også fire ukentlige avganger med rene fraktmaskiner dedikert for eksport av norsk sjømat til Asia.

Fra Doha til Oslo lufthavn
QR179 DOH 0140 – 0635 OSL
QR175 DOH0900 – 1355 OSL

Fra Oslo lufthavn til Doha
QR180 OSL0745 – 1620DOH
QR176 OSL1555 – 0030+1DOH

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.