Salgsstart på elektriske eSprinter varebil

Foto: Mercedes-Benz Norge

Mercedes-Benz eSprinter varebil er et elektrisk alternativ for kunder som trenger god plass. Den har en rekkevidde på opptil 155 kilometer (WLTP) og kan hurtiglades med opptil 80 kW. Introduksjonsprisen starter på kr. 539.900,-.

 eSprinter er en fleksibel varebil med god størrelse og null utslipp, og med hurtiglading er du raskt på farten igjen etter et lite ladestopp. De første bilene er klare for bestilling allerede nå, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil, hos Bertel O. Steen.

Fleksibel og praktisk med god plass og hurtiglading
Mercedes-Benz eSprinter dekker et bredt bruksområde innen bylogistikk. Den har en tillatt totalvekt på 3500 kg hvor maksimal nyttelast er på 891 kg. Lastevolumet er 11 m3, akkurat som på en sammenlignbar Sprinter med forbrenningsmotor. Den elektriske driften i eSprinter driver forhjulene med en effekt på 116 hestekrefter (toppeffekt) og et dreiemoment på opptil 295 Nm. Toppfarten er 120 km/t.

Rekkevidden er på opptil 155 kilometer (WLTP) og batterikapasiteten er 55 kWh (installert). Den klasseledende hurtigladefunksjonen på 80 kW sørger for fleksibilitet, og batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent på rundt 25 minutter

Maksimal effektivitet takket være kjøreprogram og regenereringsmodus
Fire regenereringsmodus kan velges mellom via hendlene på rattet. I D- er det maksimal regenerering som står i fokus, og det er mulig å få til «enpedals-kjøring». Det betyr at bilen bremser kraftig når du går av gasspedalen slik at du kan få maksimal utnyttelse av regenereringen. Dersom modusen D ++ velges vil eSprinter «gli» når du går av gasspedalen.

Det finnes i tillegg tre kjøremoduser, og avhengig av valget som gjøres her, kjører eSprinter enten spesielt effektivt, eller med fokus på forbedret komfort. For eksempel kan klimakontrollen justeres til fordel for en høyere rekkevidde. Den respektive innstillingen for kjøremodusen og regenereringssnivået vises i instrumentpanelet. Med denne intelligente strategien kan den økonomiske effektiviteten til eSprinter optimaliseres ytterligere i den daglige driften.

Tekniske data – Motor, batteri og lading:

eSprinter
Hjuldriftforhjulstrekk
Batterikapasitet – installertkWh55
Rekkevidde (WLTP)km155
OmbordladerkW7,4
HurtigladerkW80
Blandet forbruk (WLTP)kWh/100 km33,7-42,8
CO2 utslipp (WLTP)g/km0

Tekniske data – Mål og vekt:

eSprinter
Egenvekt ved tillatt totalvektkg2609
Nyttelast ved tillatt totalvektkg891
Tillatt totalvektkg3500
Maks. taklastkg150
Høyde, lengde og breddemm2676 | 6088 | 2175
Lastevolumm311

Kilde: Mercedes-Benz Norge

.

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.