Seks av ti frykter vogntog på norske vinterveier

Foto: Eirik Aspaas, NAF

Tilliten til at vogntogene som kjører på norske veier om vinteren er godt nok utstyrt, er lav. – Flere kontroller for å få verstingene av veien er viktig for folks sikkerhet, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Over flere år har NAF vært en pådriver for at vogntog på norske veier skal være utrustet for kjøreforholdene. Strengere krav til vogntogenes dekk og flere kontroller fra Statens vegvesen har kommet på plass. Men fortsatt er folk utrygge på vogntogene de møter, viser en undersøkelse Norstat har gjort på vegne av NAF.  

– Selv om kravene til vogntog nå er strengere, er tilliten ute blant folk lav. Det er viktig at alle vogntog som kjører i Norge om vinteren er skikket til oppgaven, med riktige dekk og utstyr. Og så må det være nok kontroller på grensene, sier Ryste.  

En tilsvarende undersøkelse i 2019 viste at kun 9 prosent stolte på at vogntogene taklet norske vinterforhold. Andelen har økt til 16 prosent i årets undersøkelse, og en lavere andel svarer at de ikke vet.  

Foran årets vintersesong har NAF en klar oppfordring om at det skal gjennomføres nok kontroller og at sanksjonene blir strenge for de som bryter regelverket.  

Fakta: 

Undersøkelse utført av Norstat på vegne av NAF, september 2021: Hvor stor tillit har du til at vogntog som kjører på norske vinterveier er godt nok utstyrt for norske vinterforhold?N=1000 

Svært liten tillit 19% 
Liten tillit 41% 
Verken god eller dårlig tillit 23% 
Tillit 14% 
Svært stor tillit 2% 
Vet ikke 1% 

Undersøkelse utført av Infact på vegne av NAF, februar 2019: Hvor stor tillit har du til at vogntog som kjører på norske vinterveier er godt nok utstyrt for norske vinterforhold?N=1013  

Svært liten tillit 29,1% 
32,7% 
20,4% 
5,0% 
Svært stor tillit 3,9% 
Vet ikke 8,9% 

Kilde: NAF

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.