Sterk inntektsvekst i PostNord Norge

Foto: PostNord

Driftsresultatet (EBIT) for 2021 ble 37 millioner kroner, mot 130 millioner kroner i samme periode året før. Inntektene ble 5 015 millioner kroner i 2021 mot 4 608 millioner i 2020 (+ 9,2 %).

– Inntektsforbedringen skyldes i hovedsak en fortsatt sterk vekst i netthandelen. Pakkeveksten fortsatte inn i 4. kvartal, som alltid har høyere omsetning enn resten av året på grunn av Black Week og julehandelen, sier administrerende direktør Robin Olsen i PostNord Norge.

PostNord Norge hadde en vekst i antall pakker på i overkant av 10 % i 4. kvartal sammenlignet med samme periode i 2020 hvor hjemlevering hadde en økning på nærmere 30 prosent. 

– Resultatet ble negativt påvirket i 2. kvartal og 3. kvartal av oppstart av ny produksjonsmodell og ny terminal på Langhus, men resultatet i 4. kvartal er tilbake på plan justert for sykefraværskostnader knyttet til COVID-19 smitteutbrudd i produksjonen i desember. 

Tredobler kapasiteten
– PostNord forbereder seg på at netthandelen vil fortsette å øke også etter at COVID-19 restriksjoner er avsluttet. Derfor investerer vi i nye terminaler, utvikler smartere løsninger og forsterker tilbudet innen både butikk- og hjemleveringstjenester, sier Olsen. 

Planen er blant annet å tredoble pakkekapasiteten i Norge innen 2025 med nye terminaler. PostNord åpner derfor opp nye terminaler i Bergen, Kristiansand og Drammen. I tillegg fortsettes utplassering av pakkeautomater med en målsetting på 3 000 innen årets slutt. Det er ingen tvil om at pandemien har endret nordmenns handlemønster.   

PostNord-konsernet leverer det beste årsresultatet siden logistikkselskapet ble etablert i 2009. 

Les pressemeldingen her

Kilde: PostNord

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.