Takk for meg!

Foto: Siri Wingaard

Så er siste offisielle arbeidsdag kommet. Det har vært en fantastisk spennende reise, og spesielt med den tunge familietradisjonen på skuldrene.

Nå er stafettpinnen trygt plassert hos neste generasjon –og  begge barna – Therese og Aksel har snart 20 års erfaring i dette spennende faget.

Samtidig har min far Eyolf Arndt Andersen deltatt på generalforsamlinger hele veien, og har vært en støtte i mange situasjoner.

Han fylte 93 år nettopp, men er fortsatt den samme skøyeraktige karen ,med et vell av historier.

Det har vært en lang tradisjon speditører før oss i familien. Bestefar Alf Edvin Andersen ble født i Gladvollveien 1 , i 1900 ,der jeg også vokste opp.

Hans virke i spedisjonen var forbundet mye med celluloseeksporten, men også større prosjekter som verdensutstillingen i Barcelona i 1929-1930,

Utstillingen i Frognerparken samt frakten av deler til reaktorene til Halden. Her kom min fars kunnskaper fra militæret til nytte da broer måtte forsterkes.

Bestefars far, min oldefar het Arndt Edvin Andersen. Han drev spedisjonsfirmaet etter sin far Andreas Arndt Martinius Andersen, som startet spedisjonsaktiviteten rundt 1865.

Litt artig å tenke på at jobbreisen til Oldefar på Villa Terp – (Gladvollveien 1) gikk med plattgatteren Troll fra badehuset på Gladvoll til Bjørvika på sommeren.

Hestetransporten stod sentralt for første og annen generasjon, men på 30-tallet var firmaet NSB’ s største kunde på togtransport.

Grunnleggeren var også første formann i Christiania bryggearbeideres forening i 1882, og hadde stall på Hasle Gård med 40 hester.

Den nye tiden neste generasjon går inn i er på mange måter krevende , men også innholdsrik og allsidig.

Ingen dager er like i dette yrket, og det har aldri vært kjedelig.

Nå tror jeg heller ikke min pensjonstid vil bli kjedelig, og mine kollegaer og venner vil nok treffe meg både hist og her.

Takk for meg!

Hilsen Siri Wingaard

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.