Test av Volvos elektriske lastebiler i ekstremt vintervær

Foto: Volvo

Mange av oss har opplevd det – batteriet i mobilen mister effekt når sprengkulden setter inn. For å unngå samme skjebne har Volvo Trucks testet sine elektriske lastebiler i ekstremt kaldt vær nært Polarsirkelen. Resultatet? En funksjon for å beholde ytelsen i batteriet, selv når temperaturen er langt under null.

– Vi har kunder over alt i verden, og lastebilene våre må fungere over alt. Derfor er testing i tøffe klimaforhold vesentlig, dette gjelder selvsagt også våre elektriske modeller, sier Senior Vice President for Product Management i Volvo Trucks, Jessica Sandström.

Hva skjer med en batterielektrisk lastebil når gradestokken viser 25 minus og vinden uler utenfor? For å finne ut av dette har Volvo Trucks gjennomført vintertester langt nord i Sverige.

– Når vi tester lastebilene våre i felten, ikke langt unna Polarsirkelen i Nord-Sverige, så vurderer vi alle de uforutsigbare naturelementene, fortsetter Jessica Sandström. Vinden bygger opp is på bilen, noe som gir oss gode forutsetninger for å forsikre oss om at alt virker som det skal under ekstreme forhold. Våre tester har vist at det fungerer veldig bra å bruke våre elektriske lastebiler i disse kalde miljøene.

Ett håndfast resultat av vintertestene er en ny funksjon som kalles Ready to Run. Den forbereder lastebilen for arbeidsdagen når det er behov for det ved å forhåndsvarme – eller når det er veldig varmt ved å forhåndskjøle – batteriene og førerhuset. Den optimale temperaturen for batteriene er rundt 25 plussgrader, og sjåføren kan enkelt starte forhåndsvarming eller -kjøling fra en app.

Elektriske lastebiler er en viktig del i løsningen for å redusere CO2-utslippene, men så langt utgjør de bare en liten prosentandel av det totale lastebilmarkedet. Bare et par hundre helelektriske tunge lastebiler ble levert til transportselskaper i Europa i år.

– Vi går foran i det grønne skiftet og har en ledende posisjon i det Europeiske markedet for elektriske lastebiler. Vi har allerede elektriske lastebiler i serieproduksjon, og vi leverer til kunder i hele Europa og Nord-Amerika. Vårt mål er at 50 prosent av det totale lastebilsalget vil være elektrisk innen 2030, konkluderer Jessica Sandström.

Den komplette Ready to Run-funksjonen vil være tilgjengelig på Volvo FH, FM og FMX Electric for regional distribusjon og lett anleggsarbeid.

Fakta om Volvos elektriske lastebiler:

  • Volvo Trucks har fem (seks inkludert Volvo VNR for det Nordamerikanske markedet) helelektriske lastebilmodeller for å dekke et vidt spekter av transportbehov.
  • Volvo FH, FM og FMX Electric er tunge lastebiler med totalvekt opptil 44 tonn. De er i salg i Europa og produksjon starter i andre halvår 2022.
  • Serieproduksjon av Volvo FL og FE Electric for bydistribusjon og avfallshåndtering startet i 2019 i Europa.
  • Produksjon av Volvo VNR Electric for Nord-Amerika startet i 2020.

Kilde: Volvo

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.