TINE deler ut mat til vanskeligstilte

Foto: TINE

I forbindelse med koronautbruddet har TINE opplevd overskudd av enkelte varer. En del av disse blir nå delt ut til vanskeligstilte. I går var VG med da sjåfør Bjørn Lindblom og salgskonsulent Simen Bøvig Nielsen delte ut produkter.

– Oppi alt som har skjedd den siste tiden, er dette den glemte gjengen, sier Bjørn Lindblom til VG.

I tillegg til å være sjåfør i TINE driver han en frivillighetskafé på Romsås. Kafeen pleier å være åpen tre dager i uka, men er nå stengt på grunn av koronaviruset.

– Mye av tilbudet som finnes forsvinner for dem som har behov, sier han til VG.

Ønsker at maten skal komme til gode

TINE leverer ikke bare mat til butikkene, men også til skoler, barnehager, restauranter og hoteller. Da mange av disse har blitt stengt har TINE overskudd av varer som for eksempel blir produsert for skolemelkordningen.

– For oss er det viktig at produktene kommer folk som trenger det til gode istedenfor å måtte kaste produktene, sier leder for Bærekraft i TINE, Bjørn Malm.

I tillegg til å gjøre utvidede tiltak nå har TINE i mange år hatt et godt samarbeid med Matsentralen. TINE har siden 2013 vært en viktig samarbeidspartner, og bidrar med både finansiering og produkter i det viktige arbeidet Matsentralen gjør.

Daglig leder for Matsentralen i Oslo, Cristiano Aubert, fortalte mandag til nettmagasinet Matindustrien, at de allerede merker økt etterspørsel etter overskuddsmat.

– TINE vil fortsette å bidra med overskuddsmat også i denne perioden. Matsentralene i hele landet gjør en utrolig viktig jobb for å sikre at vanskeligstilte får mat, avslutter Malm.

Kilde: TINE

Daglig leder SKconsult. Redaktør logjobb.no

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.